Ovenschotel van witloof en gehakt

Ovenschotel van witloof en gehakt
(52)

Zacht gestoofd in melk

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g gemengd gehakt
  • g emmentaler (gemalen)
  • aardappelen (dikke)
  • stronkjes witloof
  • g bloem
  • dl melk
  • olijfolie
  • g boter
  • blokje bouillon
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Laat wat afkoelen en snij ze in plakjes van ± 1 cm dik.

Wrijf de witloofstronkjes droog schoon en verwijder het bittere hart. Snij de stronkjes in grove stukken.

2

Bak de stukjes witloof kort aan in wat boter. Kruid met peper en nootmuskaat. Schenk er de melk bij en laat op een zacht vuur gaar stoven. Laat goed uitlekken, vang het stoofvocht op.

3

Bak het gehakt rul in een likje olijfolie. Kruid met het verkruimelde bouillonblokje, peper en zout (als het gehakt niet gekruid is). Schep het in een ovenschaal. Leg er het witloof op en dek af met de aardappelschijfjes.

4

Maak een blonde roux met de boter en de bloem. Leng aan met het stoofvocht van het witloof en eventueel nog wat melk (reken ± 2 dl vocht voor een dik vloeibare bechamelsaus).

Roer, van het vuur, de helft van de kaas door de saus. Kruid bij naar smaak. Lepel ze over de aardappelen.

5

Bestrooi met de rest van de kaas en zet onder de ovengrill tot het kaaskorstje mooi gekleurd is.

Verwante recepten

Er zijn 6 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Heel lekker! Ik heb echter geen aardappelschijfjes gebruikt maar ben voor aardappelpuree gegaan. De aardappelpuree heb ik onderaan gelegd, daar bovenop het gehakt en daarboven het witloof. Ik gebruikte wel zes stronken witloof in plaats van vier. Ik heb ook meer kaassaus gebruikt dan het recept aangeeft. Echt een heerlijke schotel die snel klaar is.

gepost door Romilla op 08/04/2014 16:51 #

 

Met witloof van eigen kweek is dit een goed alternatief voor de witloofrollades. lekker!

gepost door jufmartine op 23/02/2014 21:26 #

 

zeer lekker! ik ga dit nog maken. maar ik vind het behoorlijk zout. ik ga in het vervolg het bouillonblokje bij het gehakt weglaten. ik heb ook iets minder gehakt gebruikt (+/-400g) en meer witloof (5 zeer dikke stronken)

gepost door Saar Demarcke op 29/01/2014 20:42 #

 

Maak ik regelmatig. Is zeer lekker!!!

gepost door Jellaba op 13/11/2011 11:28 #

 

Heb het juist klaargemaakt. Is zeer lekker, maar persoonlijk zou ik er meer witloof in doen.

gepost door gizdroop op 18/02/2011 18:43 #

 

maak dit

gepost door kimapa op 12/02/2011 12:28 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin