Dendermondse vlaai

Dendermondse vlaai
(9)

Nog lekkerder de dag nadien!

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 6 personen

  • g peperkoek
  • g beschuiten
  • g suiker
  • ml melk
  • g kandijsiroop (donkere)
  • glas koud water
  • ei
  • kl kaneel
  • kl foelie
  • el boter

Bereidingswijze

1

Verkruimel de peperkoek en de beschuiten. Doe ze in een hoge pan. Bestrooi met de suiker en meng.

2

Giet er de melk bij en roer om.

3

Voeg er de kandijsiroop aan toe. Spoel het flesje van de siroop na met een half glas water en giet dat in de pan. Voeg er het losgeklopte ei, de kaneel en de foelie aan toe. Roer goed om met een houten lepel.

4

Zet de pan op een zacht vuurtje. Verwarm, maar laat niet koken. Roer geregeld even om. Proef en breng eventueel verder op smaak met meer foelie en kaneel. Mix het mengsel glad met de staafmixer.

5

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde ovenschaal in met boter en schep er het beslag in. Bak de vlaai ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna volledig afkoelen. Snij de Dendermondse vlaai voor het serveren in punten.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage