Bruschetta met witloof en parmaham

bruschetta
(3)

Verrassen met witloof

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • stronkjes witloof
  • ciabatta
  • sneden gerookte ham
  • el pijnboompitten (geroosterd)
  • el bruine rozijnen
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Marineer de rozijnen in de balsamicoazijn.

2

Spoel het witloof en snij het in stukken. Stoof ze in een pan met een scheutje balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

3

Snij de ciabatta in dikke sneden en rooster ze. Verdeel het witloof over het geroosterde brood.

4

Werk af met sneden gerookte ham en pijnboompitten. Strooi de gemarineerde rozijnen over de bruschetta's.

Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

super lekker en zeer eenvoudig.dit was een hapje  vrijdag op mijn valentijnsmenu!

gepost door abrikoos op 17/02/2014 15:58 #

 

Is het de bedoeling om dit warm of koud te eten (witllof dus laten afkoelen of niet)

gepost door Psycha op 10/11/2013 19:46 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?