Bruschetta met witloof en parmaham

bruschetta
(2)

Verrassen met witloof

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • stronkjes witloof
  • ciabatta
  • sneden gerookte ham
  • el pijnboompitten (geroosterd)
  • el bruine rozijnen
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Marineer de rozijnen in de balsamicoazijn.

2

Spoel het witloof en snij het in stukken. Stoof ze in een pan met een scheutje balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

3

Snij de ciabatta in dikke sneden en rooster ze. Verdeel het witloof over het geroosterde brood.

4

Werk af met sneden gerookte ham en pijnboompitten. Strooi de gemarineerde rozijnen over de bruschetta's.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

super lekker en zeer eenvoudig.dit was een hapje  vrijdag op mijn valentijnsmenu!

gepost door abrikoos op 17/02/2014 15:58 #

 

Is het de bedoeling om dit warm of koud te eten (witllof dus laten afkoelen of niet)

gepost door Psycha op 10/11/2013 19:46 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?