Escabèche van mosselen

Escabèche van mosselen
(8)

Vurige mosselen

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 2 personen

  • kg mosselen
  • paprika
  • rode ui (klein)
  • el rode wijnazijn
  • el olijfolie
  • bieslook
  • paprikapoeder
  • grof zeezout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snipper de rode ui.

Snij 1/4 van de paprika in héél fijne blokjes.

Hak de bieslook fijn.

2

Zet de mosselen héél kort op een hoog vuur, tot de schelpen opengaan; ze hoeven niet gaar te zijn.

3

Maak een vinaigrette met de olijfolie en de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en paprikapoeder.

4

Haal de mosselen uit hun schelp. Hou één schelpdeel per mossel apart. 

Leg elke mossel in een schelp. Besprenkel met de vinaigrette en strooi er de groentenblokjes over.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?