Escabèche van mosselen

Escabèche van mosselen
(8)

Vurige mosselen

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 2 personen

  • kg mosselen
  • paprika
  • rode ui (klein)
  • el rode wijnazijn
  • el olijfolie
  • bieslook
  • paprikapoeder
  • grof zeezout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snipper de rode ui.

Snij 1/4 van de paprika in héél fijne blokjes.

Hak de bieslook fijn.

2

Zet de mosselen héél kort op een hoog vuur, tot de schelpen opengaan; ze hoeven niet gaar te zijn.

3

Maak een vinaigrette met de olijfolie en de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en paprikapoeder.

4

Haal de mosselen uit hun schelp. Hou één schelpdeel per mossel apart. 

Leg elke mossel in een schelp. Besprenkel met de vinaigrette en strooi er de groentenblokjes over.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Juni

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Happy BBQ
  • Vakantie pasta
  • Kersen: zo zoet

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?