Lasagne verde

(81)

Voor al je vitamientjes
 

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder

Ingrediënten

  • g lasagnevellen (gedroogde)
  • g gemengd gehakt
  • g spinazie (gehakt, diepvries)
  • g champignons
  • g tomatenblokjes
  • ml room
  • g emmentaler (geraspt)
  • blikje tomatenpuree
  • ui
  • kl gedroogde rozemarijn
  • kl marjolein
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Pel en snipper de ui. Borstel de champignons droog schoon en snij ze in plakjes. Fruit de ui in wat boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak het rul. Kruid met de rozemarijn, marjolein en peper en zout. Voeg er de champignonplakjes, de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe en bak al roerend mee. Voeg er nog 2 dl water aan toe en meng tot een vloeiende bolognesesaus.

3

Warm de gehakte spinazie met de room op in de microgolfoven of in een pannetje op een zacht vuurtje.

4

Bestrijk een ovenschaal met boter. Leg wat spinazieroom op de bodem, met daarop de nog harde lasagnevellen. Lepel er een laag bolognesesaus over en leg er weer lasagnevellen op. Werk zo alle spinazie en saus op. Eindig met bolognese.

5

Strooi er de gemalen kaas over en gratineer 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Hoeveel lagen lasagne vellen gebruiken jullie ?

gepost door lentje op 31/10/2013 13:43 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?