Lasagne verde

(95)

Voor al je vitamientjes
 

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder

Ingrediënten

  • g lasagnevellen (gedroogde)
  • g gemengd gehakt
  • g spinazie (gehakt, diepvries)
  • g champignons
  • g tomatenblokjes
  • ml room
  • g emmentaler (geraspt)
  • blikje tomatenpuree
  • ui
  • kl gedroogde rozemarijn
  • kl marjolein
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Pel en snipper de ui. Borstel de champignons droog schoon en snij ze in plakjes. Fruit de ui in wat boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak het rul. Kruid met de rozemarijn, marjolein en peper en zout. Voeg er de champignonplakjes, de tomatenblokjes en de tomatenpuree aan toe en bak al roerend mee. Voeg er nog 2 dl water aan toe en meng tot een vloeiende bolognesesaus.

3

Warm de gehakte spinazie met de room op in de microgolfoven of in een pannetje op een zacht vuurtje.

4

Bestrijk een ovenschaal met boter. Leg wat spinazieroom op de bodem, met daarop de nog harde lasagnevellen. Lepel er een laag bolognesesaus over en leg er weer lasagnevellen op. Werk zo alle spinazie en saus op. Eindig met bolognese.

5

Strooi er de gemalen kaas over en gratineer 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Verwante recepten

Er zijn 5 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Ik gebruik hiervoor de gewone witte lasagnabladen. Het spreekt vanzelf dat het met verse spinazie/room even lekker smaakt, misschien nog beter!! Er gaat toch niets boven verse groentjes.

gepost door Antonella Petralia op 13/04/2016 06:50 #

 

Zou dit ook lukken met verse spinazie? Zelf aanstoven en beetje room bijdoen?
Gebruiken jullie hiervoor groene lasagnebladen?

gepost door juha op 12/04/2016 10:59 #

 

Heb het met 2 lagen lasagne en diepvries spinazie met room met nog een beetje roomtoevoeging uitgeprobeerd.

gepost door Antonella Petralia op 30/03/2016 18:31 #

 

Subliem, niets aan toe te voegen.

gepost door Lineantonella op 30/03/2016 13:50 #

 

Hoeveel lagen lasagne vellen gebruiken jullie ?

gepost door lentje op 31/10/2013 13:43 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?