Recept

Zalm teriyaki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

gezond marineren

bereiding
  1. 1

    Meng de teriyakisaus met 2 el sesamolie en het sesamzaad. Leg er de zalm in en laat 30 minuten marineren in de koelkast. Verwarm ondertussen de ovengrill voor.

  2. 2

    Snij de courgettes in lange, dunne plakken (dat lukt het best met een mandoline). Halveer de peultjes. Stoof beide groenten samen met de erwtjes kort aan in de rest van de sesamolie.

  3. 3

    Overgiet de groenten met 3 à 4 el water en breng ze op smaak met sojasaus (opgelet, zout!). Zet het deksel op de pan en laat nog 5 minuten garen.

  4. 4

    Haal de zalmfilets uit de marinade en leg ze op een bakplaat. Zet 6 à 8 minuten onder de grill (volgens de dikte) en draai halverwege de gaartijd om.

  5. 5

    Bedruppel de vis met de rest van de marinade en serveer met de groenten

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm teriyaki

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!