Romige paprikasoep

Romige paprikasoep
(82)

Soepje met een extra zoete smaak

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • rode paprika's
  • uien
  • blikje tomatenblokjes (400g)
  • l gevogeltebouillon
  • dl room
  • olijfolie
  • bieslook
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijstjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Grill de paprika’s 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170° C. Laat afkoelen. Verwijder de schil.

2

Snij de ui in grove stukken. Stoof ze aan in wat olijfolie. Voeg er de paprika’s en het blik tomatenblokjes aan toe. Roer en blus met de gevogeltebouillon. Laat 20 minuten garen onder deksel.

3

Mix de soep en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.

4

Serveer de soep met de licht opgeklopte room en werk af met fijngesnipperde bieslook.

Als je paprika's eerst grillt, krijgen ze een extra zoete smaak

Verwante recepten

Er zijn 6 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

super lekkere soep! Makkelijk te maken, snel klaar. echt een aanrader

gepost door Karin Creten op 15/03/2013 17:10 #

 

Inderdaad heerlijke soep, makkelijk en snel klaar

gepost door Venice op 02/02/2013 13:22 #

 

Is zeer lekkere soep en zeker geschikt voor de feestdagen.

gepost door Liliane1009 op 25/11/2012 13:34 #

 

ipv de room, gebruik ik kruidenkaas mmm

gepost door Gwenna op 10/04/2012 22:00 #

 

heel lekkere soep!!! Mmmm

gepost door claudiavangestel op 07/02/2012 20:44 #

 

zalige fluweelzachte soep!!!

gepost door Skybird op 23/01/2012 07:48 #

 
 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?