Recept

Kaiserschmarrn met rozijntjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uit de Oostenrijkse keuken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de rozijntjes weken in de rum. Splits de eieren.

  2. 2

    Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Doe er de gezeefde bloem bij. Klop stevig op. Voeg er de melk aan toe en roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Doe er de rozijntjes en de rum bij.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel ze luchtig door het beslag.

  5. 5

    Verhit flink wat boter in een koekenpan. Schep de helft van het beslag in de pan. Bak tot de dikke pannenkoek een beetje stevig is en aan de onderkant mooi goudbruin.

  6. 6

    Verdeel de pannenkoek in vier kwarten en draai de stukken om met een spatel. Doe eventueel nog wat boter in de pan. Laat ze goudbruin bakken.

  7. 7

    Maak de kwartjes pannenkoek nog wat kleiner met de spatel. Bestrooi ze met poedersuiker en dien op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaiserschmarrn met rozijntjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!