Sint-jakobsvruchten met saffraansaus

Sint-jakobsvruchten met saffraansaus
(21)

Elegant gerechtje

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • sint-jakobsvruchten
  • broccoli
  • sjalotten
  • ml room
  • kl truffelolie
  • saffraan (dopje)
  • ml witte wijn
  • ml visfond
  • roomboter
  • takjes dille
  • peper
  • zout
  • kerstomaten

Bereidingswijze

1

Kook de broccoli beetgaar in lichtgezouten water. Laat schrikken in ijskoud water en uitlekken. Pureer met 100 ml room, peper en zout.

2

Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in boter. Blus met de wijn en de visfond, laat even inkoken. Doe er de rest van de room bij, en de saffraan. Kruid met peper en zout en laat even trekken. Schenk door een zeef.

3

Laat de saus opnieuw goed verwarmen. Neem van het vuur af en klop er 1 el roomboter en de truffelolie door.

4

Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak ze kort in boter, op een hevig vuur. Serveer ze met de broccolipuree en de saffraansaus. Garneer met een half kerstomaatje en wat dille.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Echt een supergerecht! Zeker eens proberen.

gepost door Phex op 28/12/2013 16:12 #

 

hmmm.... heel lekker.  Verdient 5 sterren

gepost door babbe op 23/12/2011 12:27 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?