Sint-jakobsvruchten met saffraansaus

Sint-jakobsvruchten met saffraansaus
(13)

Elegant gerechtje

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • sint-jakobsvruchten
  • broccoli
  • sjalotten
  • ml room
  • kl truffelolie
  • saffraan (dopje)
  • ml witte wijn
  • ml visfond
  • roomboter
  • takjes dille
  • peper
  • zout
  • kerstomaten

Bereidingswijze

1

Kook de broccoli beetgaar in lichtgezouten water. Laat schrikken in ijskoud water en uitlekken. Pureer met 100 ml room, peper en zout.

2

Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in boter. Blus met de wijn en de visfond, laat even inkoken. Doe er de rest van de room bij, en de saffraan. Kruid met peper en zout en laat even trekken. Schenk door een zeef.

3

Laat de saus opnieuw goed verwarmen. Neem van het vuur af en klop er 1 el roomboter en de truffelolie door.

4

Kruid de sint-jakobsvruchten met peper en zout. Bak ze kort in boter, op een hevig vuur. Serveer ze met de broccolipuree en de saffraansaus. Garneer met een half kerstomaatje en wat dille.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Echt een supergerecht! Zeker eens proberen.

gepost door Phex op 28/12/2013 16:12 #

 

hmmm.... heel lekker.  Verdient 5 sterren

gepost door babbe op 23/12/2011 12:27 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?