Worst met uiensaus en puree

Worst met uiensaus en puree
(2)

Heerlijke herfstkost

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • worsten (kleine)
  • g aardappelen
  • ml melk
  • ml room
  • boter
  • nootmuskaat
  • uien (grote gele)
  • rode uien (kleine)
  • g boter
  • ml droge, witte wijn
  • el balsamicoazijn
  • el suiker
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en pureer ze met de melk en de room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

2

Pel en snipper de gele uien. Pel de rode uien, snij ze verticaal doormidden en fruit ze kort in de boter. Neem ze uit de pan en hou apart.

3

Fruit dan de uisnippers in de pan. Blus met de wijn. Doe er de suiker en balsamicoazijn bij. Laat inkoken. Kruid met peper en zout.

4

Leg er de rode uien weer bij en laat 10 minuten garen, tot ze zacht zijn. Schep er de halve uien uit en hou warm. Mix de saus en breng op smaak met peper en zout.

5

Bak de worstjes op een laag vuurtje, zo voorkom je dat ze openspatten. Zet ze daarna nog in een voorverwarmde oven op 150°C om verder te garen. Serveer ze met de aardappelpuree, de uien en de saus.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker april!

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Handige moestuinkalender
     
  • Verrassende voorjaarsrolletjes
     
  • Frisse favorieten met ricotta en tzatziki
     
  • Verse kruiden: dé smaakmakers
     
  • Verwenontbijt voor moederdag
     
  • Genieten van het eerste tuinfeest
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?