Worst met uiensaus en puree

Worst met uiensaus en puree
(2)

Heerlijke herfstkost

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • worsten (kleine)
  • g aardappelen
  • ml melk
  • ml room
  • boter
  • nootmuskaat
  • uien (grote gele)
  • rode uien (kleine)
  • g boter
  • ml droge, witte wijn
  • el balsamicoazijn
  • el suiker
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en pureer ze met de melk en de room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

2

Pel en snipper de gele uien. Pel de rode uien, snij ze verticaal doormidden en fruit ze kort in de boter. Neem ze uit de pan en hou apart.

3

Fruit dan de uisnippers in de pan. Blus met de wijn. Doe er de suiker en balsamicoazijn bij. Laat inkoken. Kruid met peper en zout.

4

Leg er de rode uien weer bij en laat 10 minuten garen, tot ze zacht zijn. Schep er de halve uien uit en hou warm. Mix de saus en breng op smaak met peper en zout.

5

Bak de worstjes op een laag vuurtje, zo voorkom je dat ze openspatten. Zet ze daarna nog in een voorverwarmde oven op 150°C om verder te garen. Serveer ze met de aardappelpuree, de uien en de saus.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage