Pruimenconfituur met chili

Pruimenconfituur met chili
(1)

Pittige confituur

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 4 porties

  • kg blauwe pruimen
  • kg geleisuiker
  • onbehandelde citroen (sap en geraspte schil van)
  • rode chilipepers (in ringen)

Bereidingswijze

1

Spoel de pruimen met heet water. Verwijder het vel en de pit. Zo hou je 1 kg over. Heb je minder over, gebruik dan ook minder suiker (evenveel suiker als fruit).

2

Meng het fruit met de suiker en laat het 6 uur rusten in de koelkast.

3

Breng het fruit aan de kook en laat het op een zacht vuurtje indikken. Snij de chilipepertjes (zonder zaadjes) in halve ringetjes. Doe ze met het citroensap en de geraspte schil bij de pruimenmoes en laat even koken.

4

Verdeel de confituur over brandschone bokaaltjes. Schroef er meteen de deksels op en zet de potjes ondersteboven op een schone doek. Keer ze na 10 minuten om en laat ze verder afkoelen.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?