Limburgse vlaai

Limburgse vlaai
(8)

Een typisch Limburgs dessert: vlaai met abrikozen

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • g abrikozenmoes (of appelmoes)
  • g verse gist
  • g bloem
  • ei
  • ml melk (lauw)
  • g boter
  • g suiker
  • zout

Benodigdheden

  • taartvorm diameter 28 cm

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C.

2

Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje. Verbrokkel de gist in de lauwe melk en giet het papje erin. Kneed er meteen wat bloem door. Voeg er de suiker en de boter bij. Doe er tot slot een snuifje zout bij en kneed gedurende 15 minuten.

3

Laat het deeg onder een keukenhanddoek gedurende 30 minuten op kamertemperatuur rijzen. Rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak en snij er een cirkel uit die wat groter is dan de vorm.

4

Beboter de vorm en bestuif hem met bloem. Schik er het deeg in en vul het met fruitmoes naar keuze. Snij repen uit de rest van het deeg en leg ze diagonaal in ruitvorm over de taart. Bestrijk de randen en repen met losgeklopt ei.

5

Bak de vlaai gedurende 30 à 35 minuten in de oven.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

We zijn dit weekend in Limburg geweest ,en de gekende vlaaien geproeft Die heel lekker zijn .Nu was ik op zoek om zelf een vlaai te maken .Ben blij om dit recept te vinden en zal zeker dit recept gebruiken . Mag je ook zelfrijzede bloem gebruiken
bedankt voor het recept

gepost door Stepalot op 12/08/2011 15:31 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?