Oost-Vlaamse vlaai

Oost-Vlaamse vlaai
(16)

Elke regio heeft zo zijn eigen vlaai, geniet van deze Oost-Vlaamse versie

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • g honingkoek (of peperkoek)
  • pakje beschuiten
  • ei
  • g kandijsiroop (donker)
  • cl melk
  • kopje koud water
  • g kristalsuiker
  • el kaneel (afgestreken)

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verkruimel de honingkoek en de beschuiten.

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Vermeng de verkruimelde honingkoek en beschuit samen in een pan en doe er ook de suiker bij.

3

Giet de melk over de ingrediënten. Schenk er de kandijsiroop bij. Spoel dan het siroopflesje uit met het water en voeg ook die erbij. Roer alles goed om met houten lepel.

4

Klop het ei luchtig op en roer het vervolgens samen met de kaneel door de massa.

5

Zet de pan op een zacht vuurtje en warm alles al roerend op. Neem ze weer van het vuur af en mix de massa fijn.

6

Beboter een vuurvaste vorm en vul die met het mengsel. Bak de vlaai gedurende 1 tot 1.15 uur in een de oven. Prik in de vlaai met een breinaald: als die er droog weer uitkomt, is de vlaai helemaal gaar. Laat 12 uur afkoelen.

De vlaai is op z'n lekkerst als u ze een dag op voorhand maakt

Verwante recepten

Er zijn 6 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

gewoon 1 pak ronde beschuiten van het merk delhaize, die zitten verpakt per 2

gepost door NJ_1 op 15/07/2011 21:30 #

 

hoeveel is 1 pak beschuiten? grtjs

gepost door kimbykjeuh op 12/05/2011 21:43 #

 

Ik doe er al jaren foelie bij, heerlijk !

gepost door Rosie0 op 29/01/2011 16:06 #

 

ik maak dit recept met speculoos

gepost door suske_5 op 23/01/2011 23:01 #

 

Superlekker recept, en bovendien heel makkelijk!

gepost door honingbeertje72 op 23/01/2011 22:46 #

 

maak dit recept al jaren maar wel met speculoos in plaats van peperkoek

gepost door suske_5 op 26/11/2010 14:28 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x kip op de barbecue

VLAM

Deze heerlijke stukjes kip zijn er gloeiend bij… Zalige zomerkost!

Ontdek snel de lekker receptjes met kip!

Libelle-Lekker & VLAM