Oost-Vlaamse vlaai

Oost-Vlaamse vlaai
(16)

Elke regio heeft zo zijn eigen vlaai, geniet van deze Oost-Vlaamse versie

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • g honingkoek (of peperkoek)
  • pakje beschuiten
  • ei
  • g kandijsiroop (donker)
  • cl melk
  • kopje koud water
  • g kristalsuiker
  • el kaneel (afgestreken)

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verkruimel de honingkoek en de beschuiten.

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Vermeng de verkruimelde honingkoek en beschuit samen in een pan en doe er ook de suiker bij.

3

Giet de melk over de ingrediënten. Schenk er de kandijsiroop bij. Spoel dan het siroopflesje uit met het water en voeg ook die erbij. Roer alles goed om met houten lepel.

4

Klop het ei luchtig op en roer het vervolgens samen met de kaneel door de massa.

5

Zet de pan op een zacht vuurtje en warm alles al roerend op. Neem ze weer van het vuur af en mix de massa fijn.

6

Beboter een vuurvaste vorm en vul die met het mengsel. Bak de vlaai gedurende 1 tot 1.15 uur in een de oven. Prik in de vlaai met een breinaald: als die er droog weer uitkomt, is de vlaai helemaal gaar. Laat 12 uur afkoelen.

De vlaai is op z'n lekkerst als u ze een dag op voorhand maakt

Verwante recepten

Er zijn 6 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

gewoon 1 pak ronde beschuiten van het merk delhaize, die zitten verpakt per 2

gepost door NJ_1 op 15/07/2011 21:30 #

 

hoeveel is 1 pak beschuiten? grtjs

gepost door kimbykjeuh op 12/05/2011 21:43 #

 

Ik doe er al jaren foelie bij, heerlijk !

gepost door Rosie0 op 29/01/2011 16:06 #

 

ik maak dit recept met speculoos

gepost door suske_5 op 23/01/2011 23:01 #

 

Superlekker recept, en bovendien heel makkelijk!

gepost door honingbeertje72 op 23/01/2011 22:46 #

 

maak dit recept al jaren maar wel met speculoos in plaats van peperkoek

gepost door suske_5 op 26/11/2010 14:28 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin