Kweeperengelei

Kweeperengelei
(17)

Nostalgisch

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 4 porties

  • kg kweeperen
  • kg geleisuiker
  • citroen (sap van)
  • kruidnagels
  • stokje kaneel

Bereidingswijze

1

Spoel de kweeperen grondig en snij ze in grove stukken.

2

Doe ze in een pan en voeg water toe tot ze net onder staan. Doe er het citroensap, de kruidnagel en de kaneel bij. Breng aan de kook en laat 3 uur zachtjes sudderen.

3

Zet een zeef boven een kom, met daarin een vochtige kaasdoek of een keukenhanddoek. Schenk er de vruchten in en laat ze goed uitlekken. Knijp dan ook het laatste sap er nog uit.

4

Laat het sap inkoken tot er nog driekwart van overblijft. Meet 750 ml van het sap af en doe er de geleisuiker bij. Laat 4 minuten borrelend doorkoken

5

Neem de gelei van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten. Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

De periode van de kweeperen is bijna voorbij, maar voor wie het nog wil proberen : dit recept is echt ok.
Ook heel lekker bij paté.

gepost door BOSIE_1 op 26/09/2011 14:08 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?