Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn
(7)

Oostenrijkse klassieker

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • eieren
  • g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • g bloem (gezeefd)
  • ml melk
  • boter
  • g poedersuiker

Bereidingswijze

1

Scheid de eieren. Klop de dooiers op met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout tot een dik, wit beslag dat als een lint van de klopper afloopt.

2

Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en de melk door het beslag.

3

Klop de eiwitten stijf en spatel ook die door het beslag.

4

Verhit boter in een pan en bak 4 dikke pannenkoeken.

5

Trek de pannenkoeken met een vork in onregelmatige stukken en schep nog 5 minuutjes om. Verdeel over 4 borden en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.

Lekker met bessenconfituur

Quiches & co

Quiches & co

Quiches en hartige taarten, je boekt er altijd succes mee. Omdat je er eindeloos mee kunt variëren en altijd wel een bereiding vindt die iedereen lust. Daarom is dit kookboek handig ingedeeld in drie hoofdstukken: met groenten, met vlees, met vis. Ook het deeg maakt het verschil. Naargelang het recept kies je voor bladerdeeg of kruimeldeeg; hoe je zelf deeg maakt, wordt stap voor stap uitgelegd. Ga ook eens voor een tikje anders: pakketjes met filodeeg of brickdeeg, of een heerlijke pie. Tomatentatin of miniquiches met erwtjes, gehakt in filodeeg of kabeljauw met een jasje, quiche Lorraine of quiche met krab. De 66 recepten zijn allemaal even lekker, en echt niet moeilijk om te maken. Nog een frisse sla erbij, en genieten maar!

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Aan pannenkoeken voeg je geen opgeklopt eiwit toe en ik denk dat men er in Oostenrijk ook rozijnen aan toevoegt.

gepost door IDUNEC op 05/08/2011 08:07 #

 

Wat is in feite het verschil met pannekoeken? :)

gepost door MrOSalO op 05/08/2011 06:18 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x feestelijk rundsvlees

VLAM

Mals vlees, recht uit de oven, met een knapperig korstje of een fijne saus: dat is toch het perfécte feestbordje!

Ontdek snel de 3 feestelijk recepten met rundsvlees!

Libelle-Lekker & VLAM

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage