Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn
(7)

Oostenrijkse klassieker

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • eieren
  • g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • g bloem (gezeefd)
  • ml melk
  • boter
  • g poedersuiker

Bereidingswijze

1

Scheid de eieren. Klop de dooiers op met de suiker, de vanillesuiker en een snuifje zout tot een dik, wit beslag dat als een lint van de klopper afloopt.

2

Spatel voorzichtig de gezeefde bloem en de melk door het beslag.

3

Klop de eiwitten stijf en spatel ook die door het beslag.

4

Verhit boter in een pan en bak 4 dikke pannenkoeken.

5

Trek de pannenkoeken met een vork in onregelmatige stukken en schep nog 5 minuutjes om. Verdeel over 4 borden en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.

Lekker met bessenconfituur

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Aan pannenkoeken voeg je geen opgeklopt eiwit toe en ik denk dat men er in Oostenrijk ook rozijnen aan toevoegt.

gepost door IDUNEC op 05/08/2011 08:07 #

 

Wat is in feite het verschil met pannekoeken? :)

gepost door MrOSalO op 05/08/2011 06:18 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?