Recept

Driedubbele chocoladetaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor chocoholics

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170° C. Klop 2 eieren met 100 g suiker tot een witte schuimige massa. Smelt 70 g chocolade au bainmarie en roer ’m door het beslag. Klop er dan in een straaltje 115 g gesmolten boter door. Zeef 60 g bloem boven de kom en spatel ze door het beslag. Roer er ten slotte 100 g hele hazelnoten door. Giet in een ring (als je een springvorm gebruikt, zet dan de rand zonder bodem op een bakplaat met bakpapier) en bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Maak de hazelnootcrumble. Meng 30 g suiker, 55 g bloem, 35 g boter, een snuifje zout, 20 g hazelnootpoeder en 2 el gehakte hazelnoten tot een kruimelig deeg. Spreid het uit op een ovenplaat. Zet 7 minuten in de oven en roer om. Herhaal dit 3 à 4 keer, tot de crumble goudbruin en krokant is. Laat afkoelen.

  3. 3

    Breng voor de mousse 320 ml melk en 320 ml room aan de kook. Klop 4 eidooiers met 1 kg suiker tot een dikke witte massa en giet er de kokende room op. Giet weer in de pan en laat indikken (maar niet koken!) op laag vuur. Laat dan, van het vuur af, 250 g chocolade smelten in de warme massa en roer goed om. Roer er ook 5 g geweekte gelatine door.

  4. 4

    Maak de taartring schoon en leg ’m op een platte schaal die in de koelkast past. Leg er de biscuit weer in, met de bovenkant naar onderen. Giet de mousse erop en laat een nachtje opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Maak de ganache. Doe 160 ml room, 460 g pure chocolade en 40 g boter in een pannetje en laat smelten op laag vuur. Roer goed om en klop er, van het vuur af, 150 g zure room door. Ontvorm de taart op een rooster (biscuit naar onder) en zet de rooster boven een bakplaat. Overgiet met de ganache en verdeel ze met een paletmes over de taart. Laat goed afdruipen en vervolgens opstijven. Werk net voor het serveren af met wat van de hazelnootcrumble.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Driedubbele chocoladetaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!