Recept

Roze bavarois bomvol frambozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een knalroze bom

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de biscuit. Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eiwitten tot pieken. Klop er lepel per lepel 160 g suiker door, tot het eiwit glanst. Klop de dooiers met 2 el suiker wit-schuimig en meng door het opgeklopte eiwit. Spatel de gezeefde bloem door het beslag en spuit op een bakplaat met bakpapier een cirkel ter grootte van de vorm (je hebt een halve bolvorm van silicone nodig met een inhoud van 1 l) en een kleinere cirkel. Bak 10 min. in de oven en laat afkoelen.

  2. 2

    Maak nu de bavarois. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een dikke massa. Verwarm de frambozen met de helft van de suiker. Mix en doe door een zeef. Verwarm de frambozenpuree tot 50°C en giet op het ei-suikermengsel. Roer goed, verwarm verder tot 85°C en laat afkoelen. Knijp de gelatine uit en roer ze door de puree. Laat lobbig worden (roer af en toe). Klop de room stijf en spatel ’m door de frambozenmassa.

  3. 3

    Maak de siroop. Doe 375 g suiker en 250 ml water in een pannetje en laat de suiker smelten. Meet 300 g van de siroop af en meng met 100 ml water en 100 g frambozenpulp. Bestrijk de rondjes biscuit met deze siroop.

  4. 4

    Spuit wat van het bavaroismengsel in de vorm, leg daarop het kleinste rondje biscuit en een flinke handvol frambozen. Vul aan met bavarois, de tweede laag biscuit en ten slotte weer een laagje bavarois. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Ontvorm de bavarois en overgiet net voor het serveren met frambozencoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Roze bavarois bomvol frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!