Recept

Vispannetje met venusschelpen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Van de kust

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de venusschelpen en maak ze schoon. Kook ze afgedekt in de witte wijn tot de schelpen open zijn. Neem van het vuur. Gooi gesloten exemplaren weg. Spoel de visfilets, dep goed droog en snij ze in stukken. Maak de inktvis schoon. Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water. Spoel meteen onder koud water. Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak het chilipepertje fijn.

  2. 2

    Fruit de ui met de knoflook en het chilipepertje glazig in 2 el olie. Blus met visbouillon en voeg de inktvis toe. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Voeg de vis en de tomaten toe en laat nog 5 tot 8 minuten garen op een zacht vuurtje. Voeg als laatste de venusschelpen met hun kookvocht toe. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  3. 3

    Snij de ciabatta in dunne sneetjes en bak ze krokant in de rest van de olie (of besprenkel ze met olijfolie en rooster ze in de oven). Laat drogen op keukenpapier en serveer bij het vispannetje. Geef er naar smaak partjes citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispannetje met venusschelpen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!