Lamsstoofpotje met lentegroenten

Lamsstoofpotje met lentegroenten
(11)

Met knapperig fijne groentjes

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g lamsschouder
  • g zilveruien
  • teentjes knoflook
  • g krielaardappelen
  • g jonge wortelen
  • g groene asperges
  • g diepvries erwt
  • ml droge, witte wijn
  • ml lamsfond (of kalfsfond)
  • olie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Snij het vlees in stukken. Pel de uitjes. Pel en hak de knoflook. Borstel de wortels en de aardappeltjes schoon (schil ze indien gewenst). Breek het houtachtige uiteinde van de asperges.

2

Schroei het vlees dicht in een pan met hete olie. Haal het uit de pan en hou het even apart.

3

Fruit in dezelfde pan de uitjes en de knoflook. Blus met de wijn en overgiet met de helft van de fond. Doe er het vlees en de aardappeltjes bij. Kruid met peper en zout. Laat 1 uur heel zachtjes sudderen en voeg beetje bij beetje de rest van de fond toe.

4

Doe er de worteltjes, asperges en erwten bij. Laat nog 20 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Gaan die aardappelen niet volledig platgekookt zijn als ze 1uur en 20 min mee sudderen?

gepost door lindeb op 28/02/2012 13:16 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?