Lamsstoofpotje met lentegroenten

Lamsstoofpotje met lentegroenten
(11)

Met knapperig fijne groentjes

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g lamsschouder
  • g zilveruien
  • teentjes knoflook
  • g krielaardappelen
  • g jonge wortelen
  • g groene asperges
  • g diepvries erwt
  • ml droge, witte wijn
  • ml lamsfond (of kalfsfond)
  • olie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Snij het vlees in stukken. Pel de uitjes. Pel en hak de knoflook. Borstel de wortels en de aardappeltjes schoon (schil ze indien gewenst). Breek het houtachtige uiteinde van de asperges.

2

Schroei het vlees dicht in een pan met hete olie. Haal het uit de pan en hou het even apart.

3

Fruit in dezelfde pan de uitjes en de knoflook. Blus met de wijn en overgiet met de helft van de fond. Doe er het vlees en de aardappeltjes bij. Kruid met peper en zout. Laat 1 uur heel zachtjes sudderen en voeg beetje bij beetje de rest van de fond toe.

4

Doe er de worteltjes, asperges en erwten bij. Laat nog 20 minuten verder garen. Breng op smaak met peper en zout.

Superkorting voor Libelle Lekker lezeressen op Shedeals.be

Lovely Spring Goodiebag van Flair

Lentekriebels: Lovely Spring Goodiebag van Flair

Daar is de lente, daar is de zon! Voel jij de lentekriebels al opkomen? Wij in ieder geval wel en daarom verwennen we je nu met een frisse lente goodiebag vol leuke producten. Van frisse zonnecrème tot fruitige Appletiser, vrolijke nail art en nog veel meer!

Tijdelijk voor maar € 24.95 € 102.32 Nu kopen

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Gaan die aardappelen niet volledig platgekookt zijn als ze 1uur en 20 min mee sudderen?

gepost door lindeb op 28/02/2012 13:16 #

 
 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?