Vleesbrood

Vleesbrood
(30)

Basisrecept voor lekker vleesbrood

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kg gemengd gehakt
  • sneetjes wit brood
  • uien (fijngehakt)
  • g bakboter
  • el peterselie (fijngehakt)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • teentje knoflook (gesnipperd)
  • ei

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Laat het brood in melk weken en knijp vervolgens lichtjes uit.

Hak de ui, knoflook en peterselie fijn.

2

Fruit de ui goudgeel in de boter. Voeg het broodkruim, de peterselie, peper en zout en eventueel wat nootmuskaat en knoflook toe. Laat even fruiten.

Neem de pan van het vuur en roer er het losgeklopt ei door.

3

Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa en vorm er een enigszins langwerpig brood mee.

4

Leg het gehaktbrood in een vuurvaste schaal en overgiet met een klontje gesmolten boter. Schuid in een niet-voorverwarmde oven en stel de temperatuur op 200 graden in. Wanneer deze temperatuur bereikt is laat een half uur bakken. Verminder vervolgens de temperatuur tot 150 graden en laat nog een half uur verder garen.

5
Tip:

Door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak. Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage

Jouw keukenhulpje tijdens de feestdagen

Bousin2

Ideaal voor een heerlijke pauze, op je boterhammen of bij het aperitief. De romige Boursin-kazen geven een smaakvolle twist aan élk gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht hou je dit smaakbommetje maar beter bij de hand. Als een last-minute hapje, denk aan de nieuwe Boursin rolletjes

Ontdek het hier !

Libelle-Lekker & Boursin