Vleesbrood

Vleesbrood
(36)

Basisrecept voor lekker vleesbrood

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kg gemengd gehakt
  • sneetjes wit brood
  • uien (fijngehakt)
  • g bakboter
  • el peterselie (fijngehakt)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • teentje knoflook (gesnipperd)
  • ei

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Laat het brood in melk weken en knijp vervolgens lichtjes uit.

Hak de ui, knoflook en peterselie fijn.

2

Fruit de ui goudgeel in de boter. Voeg het broodkruim, de peterselie, peper en zout en eventueel wat nootmuskaat en knoflook toe. Laat even fruiten.

Neem de pan van het vuur en roer er het losgeklopt ei door.

3

Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa en vorm er een enigszins langwerpig brood mee.

4

Leg het gehaktbrood in een vuurvaste schaal en overgiet met een klontje gesmolten boter. Schuid in een niet-voorverwarmde oven en stel de temperatuur op 200 graden in. Wanneer deze temperatuur bereikt is laat een half uur bakken. Verminder vervolgens de temperatuur tot 150 graden en laat nog een half uur verder garen.

5
Tip:

Door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak. Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?