Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois
(18)

Heerlijk dessert

Tijd:http://www.libelle-lekker.be/recepten/zoeken
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • eidooiers
  • g suiker
  • blaadjes gelatine (van 3 g)
  • dl melk, halfvolle
  • g aardbeien
  • dl room

Benodigdheden

  • puntzeef

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en duw door een zeef.

2

Klop de eierdooiers met de suiker op tot een schuimig mengsel.

Kook de melk en voeg ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer tot deze helemaal is opgelost.

3

Laat de bereiding afkoelen en roer af en toe even.

Roer de gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel.

4

Klop de room op met een weinig suiker en voeg bij het mengsel.

5

Giet in een met olie ingevette vorm en zet 24 uur in de koelkast.

6

Ontvorm de bavarois op een serveerschaal en versier met kleine aardbeien en toefjes slagroom.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?