Komkommersoep

Komkommersoep
(11)

Lekker licht soepje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • komkommers (in kleine stukjes)
  • uien (fijngesneden)
  • g bakboter
  • g tarwebloem
  • l bouillon
  • peper
  • el dille (fijngehakt)
  • paprikapoeder
  • eidooier
  • dl room
  • cl droge sherry

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Was de komkommers en schil ze. Snij in de lengte door, schraap de pitten eruit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snij de ui fijn.

Hak de dille fijn.

2

Fruit de uien en de komkommers in de boter. Bestuif met de bloem en leng aan met de kippenbouillon. Laat doorkoken en steek de soep door.

3

Breng op smaak met peper, dille en paprikapoeder. Klop in een warme soepterrine de eierdooier los met de room en overgiet met de soep. Roer er vlak voor het opdienen de sherry door.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?