Komkommersoep

Komkommersoep
(12)

Lekker licht soepje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • komkommers (in kleine stukjes)
  • uien (fijngesneden)
  • g bakboter
  • g tarwebloem
  • l bouillon
  • peper
  • el dille (fijngehakt)
  • paprikapoeder
  • eidooier
  • dl room
  • cl droge sherry

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Was de komkommers en schil ze. Snij in de lengte door, schraap de pitten eruit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snij de ui fijn.

Hak de dille fijn.

2

Fruit de uien en de komkommers in de boter. Bestuif met de bloem en leng aan met de kippenbouillon. Laat doorkoken en steek de soep door.

3

Breng op smaak met peper, dille en paprikapoeder. Klop in een warme soepterrine de eierdooier los met de room en overgiet met de soep. Roer er vlak voor het opdienen de sherry door.

Allemaal patatjes

Allemaal patatjes

Doordeweeks of feestelijk, aardappelen kunnen echt elke dag. Allemaal patatjes! bevat 66 recepten, waarin alle mogelijke bereidingswijzen aan bod komen: stoven, bakken, grillen, frituren, of goudgeel laten gratineren in de oven. Hun pure smaak proef je als je ze kookt of stoomt, maar ze doen het ook goed in soep, salades, puree of stoemp. Makkelijk en snel, niet duur én gezond: deze patatjes hebben het allemaal.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?