Komkommersoep

Komkommersoep
(11)

Lekker licht soepje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • komkommers (in kleine stukjes)
  • uien (fijngesneden)
  • g bakboter
  • g tarwebloem
  • l bouillon
  • peper
  • el dille (fijngehakt)
  • paprikapoeder
  • eidooier
  • dl room
  • cl droge sherry

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Was de komkommers en schil ze. Snij in de lengte door, schraap de pitten eruit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snij de ui fijn.

Hak de dille fijn.

2

Fruit de uien en de komkommers in de boter. Bestuif met de bloem en leng aan met de kippenbouillon. Laat doorkoken en steek de soep door.

3

Breng op smaak met peper, dille en paprikapoeder. Klop in een warme soepterrine de eierdooier los met de room en overgiet met de soep. Roer er vlak voor het opdienen de sherry door.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?