Witte-wijnsaus

Witte-wijnsaus
(4)
Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • dl visfond
  • dl room
  • dl wijn, droge, witte
  • citroen (sap)
  • g roomboter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pers de citroen.

2

Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken.

Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.

3

Voeg een paar druppeltjes citroen toe en roer vlak voor het opdienen de in klontjes verdeelde boter door de saus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Deze saus is lekker bij gestoomde of gepocheerde vis.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 snelle gezinsfavorieten

Knorr

Op een doordeweekse avond in 1,2,3 een succesgerecht op tafel toveren? Dan komt soep uit blik van Knorr handig van pas om snel iets lekkers op tafel te zetten. 

Zó makkelijk is dat!

Libelle-Lekker & Knorr