Witte-wijnsaus

Witte-wijnsaus
(4)
Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • dl visfond
  • dl room
  • dl droge, witte wijn
  • citroen (sap)
  • g roomboter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pers de citroen.

2

Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken.

Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.

3

Voeg een paar druppeltjes citroen toe en roer vlak voor het opdienen de in klontjes verdeelde boter door de saus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Deze saus is lekker bij gestoomde of gepocheerde vis.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?