Witte-wijnsaus

Witte-wijnsaus
(4)
Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • dl visfond
  • dl room
  • dl wijn, droge, witte
  • citroen (sap)
  • g roomboter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pers de citroen.

2

Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken.

Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.

3

Voeg een paar druppeltjes citroen toe en roer vlak voor het opdienen de in klontjes verdeelde boter door de saus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Deze saus is lekker bij gestoomde of gepocheerde vis.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?