Champignonsaus

Champignonsaus
(37)
Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g bakboter
  • g tarwebloem
  • dl volle melk
  • dl kippenfond
  • peper
  • zout
  • g champignons
  • el citroensap

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.

2

Maak een roux van de boter en de bloem.

Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens de gevogeltefond bij de saus. Kruid met peper en zout en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.

3

Bak de champignonschijfjes in een beetje boter en besprenkel met citroensap. Vermeng met de saus en dien onmiddellijk op.

Deze saus is lekker bij biefstuk of bij gebraden kip.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?