Aspergesoep

Aspergesoep
(42)

Pure lente

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • prei
  • ml wijn, droge, witte
  • bussels asperges, witte
  • l kippenbouillon
  • el room
  • boter
  • peper
  • zout
  • kervel

Bereidingswijze

1

Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen en uiteinden). Snij de kopjes van de asperges en hou ze apart. Snij de stengels in kleine stukjes.

2

Doe de schillen en uiteinden in de bouillon en breng aan de kook. Doe er de aspergepunten bij en laat 5 minuten garen. Neem ze er weer uit en hou apart. Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit.

3

Snij intussen de prei in heel fijne ringen. Stoof 'm glazig in een soeppan met wat boter. Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken.

4

Doe er de stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten koken. Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef.

5

Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aspergepunten toe, maar laat niet meer koken!

6

Verdeel de soep over de borden en werk af met een plukje kervel.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Heel lekker soepje. Room had ik vervangen door smeerkaas met peper. 9/10.

gepost door An Peeters op 20/04/2014 19:27 #

 

Mmm, heel lekker soepje.

gepost door Wendy01 op 23/06/2013 13:06 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?