Pasta met kip, paprika en champignons

Pasta met kip, paprika en champignons
(59)

Lentefris pastarecept

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g fettucine
  • kipfilets
  • paprika's (rood, geel, groen)
  • g champignons
  • teentjes knoflook
  • el citroensap
  • olijfolie
  • sjalotten
  • g suiker
  • g bloem
  • ml melk
  • el kerriepoeder (mild)
  • ml room
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Kook de fettuccine beetgaar.

2

Spoel de paprika’s en snij ze in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Fruit ze samen in olijfolie. Kruid met peper en zout.

3

Maak de champignons droog schoon en snij ze in vieren. Bak ze in olijfolie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

4

Pel en snipper de sjalot, fruit hem in olijfolie. Doe er de suiker bij en meng even. Roer er dan de bloem en het kerriepoeder door. Doe er de melk bij en laat al roerend indikken. Mix de saus en breng ze op smaak met peper en zout. Werk af met de room.

5

Snij de kip in blokjes en bak ze goudbruin. Serveer ze met de pasta, de groenten en de saus.

Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er zijn 6 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Héél lekker, voor herhaling vatbaar. Ik ben wel zuinig geweest met de suiker.

gepost door Wendy01 op 01/10/2013 06:49 #

 

Heerlijk! Kan ook makkelijk ingevroren worden. Terug opwarmen en dan snel eten op tafel!

gepost door Ellis1987 op 07/03/2013 16:58 #

 

dit is super lekker

gepost door fencingqueen op 03/10/2011 13:09 #

 

Dank je voor je reactie! De hoeveelheid bloem in dit recept klopt inderdaad niet. 20 à 30 g bloem zou voldoende moeten zijn. Het recept is intussen aangepast.
Smakelijk :-)

gepost door webmaster libelle-lekker.be op 30/03/2011 09:56 #

 

de hoeveelheid bloem klopt niet, de saus word een betonblok

gepost door screenman op 29/03/2011 19:15 #

 

Ik vraag me af of de hoeveelheid bloem niet veel is ?

gepost door marjanke op 27/03/2011 00:40 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?