Recept

Konijn met zilveruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sappig stuk vlees

bereiding
  1. 1

    Pel de zilveruitjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water en laat ze goed uitlekken.

  2. 2

    Bak de spekblokjes knapperig in een beetje boter of olie. Giet overtollig spekvet weg. Vermeng met de zilveruitjes en laat ze een halve minuut meebakken. Schep spek en uitjes in een ovenschaal.

  3. 3

    Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Braad ze in dezelfde pan, in wat boter of olie, kort rondom aan.

  4. 4

    Leg de konijnenbouten bij het spek en de uitjes. Bestrooi ze met de tijm en leg er de laurierblaadjes bij. Giet er de bouillon bij.

  5. 5

    Dek af en zet 40 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Keer de bouten tussendoor een paar keer om. Bind de saus eventueel met een lepeltje bloem of maïszetmeel.

  6. 6

    Serveer goed heet, met gekookte of met gestoomde aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijn met zilveruitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!