Kalkoengebraad met sinaasappel

Kalkoengebraad met sinaasappel
(4)

Breng de zon in huis

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g kalkoenfilet
  • sjalotten (in fijne partjes)
  • dl kippenfond
  • dl sinaasappelsap (vers)
  • kwartje sinaasappelschil (in reepjes)
  • sinaasappel (bio)
  • dl lichte room
  • boter
  • olijfolie
  • kl gedroogde oregano
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven tot 175° C.

2

Kruid de kalkoenfilet met peper en zout. Braad het vlees rondom aan in boter en olie. Leg het in een braadslee, kruid met de oregano. Zet 40 minuten in het midden van de oven.

3

Boen de sinaasappel goed schoon, snij in fijne plakjes.

4

Hou de kalkoenfilet warm in de oven op 50° C. Blus de braadslee met de fond. Schraap de aanbaksels goed los.

5

Fruit de sjalotten in 1 kl boter. Giet er door een zeefje de fond bij. Doe er het sinaasappelsap en de schilletjes bij. Laat 3 minuten zacht koken.

6

Verwijder de schilletjes. Doe er de room bij en roer. Kruid met peper en zout. Laat 2 minuten doorkoken.

7

Snij het gebraad in plakjes. Lepel er de sjalotjes en de saus bij. Werk af met sinaasappel. Serveer met rijst en broccoli.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?