Vispannetje met zalm en kabeljauw in de oven

(185)

Ideaal op een luie zondag

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Personen:  
Ingrediënten voor 4 personen
  • g kabeljauwfilet (in blokjes)
  • g zalmfilet (in blokjes)
  • g garnalen
  • wortelen
  • preien (wit)
  • blokje visbouillon
  • ml wijn, droge, witte
  • ml room
  • el marjolein (vers, gehakt)
  • el peterselie (gehakt)
  • g gruyère (gemalen)
  • boter
  • zout
  • peper, uit de molen
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 180° C. Maak de groenten en kruiden schoon. Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen.

2

Fruit de wortelen en prei in boter. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn.

3

Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Verdeel er de vis, de garnalen en de groenten over. Bestrooi met peterselie en marjolein. Werk af met de kaas en zet 20 à 25 minuten in de oven.

Lekker met pommes duchesse of puree

Verwante recepten

Er zijn 29 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Heb dit receptje al meermaals klaargemaakt en vind het dan ook super super lekker. Als ik voor anderen dit gerechtje klaarmaak heb ik steeds veel succes.

gepost door Leentje Bressinck op 15/04/2014 11:28 #

 

Lang gezocht voor een goed receptje van een ovenschotel met vis, maar dit is het dus... superlekker.

gepost door lotusje83 op 14/02/2014 12:10 #

 

Amaii het was SUPER LEKKER voor de tweede keer klaargemaakt. Heb nu de puree er met toefjes opgespoten. Heerlijk!

gepost door Leentje Bressinck op 12/02/2014 12:05 #

 

Heel lekker, makkelijk en nog gezond ook!

gepost door Petra1723 op 06/01/2014 19:43 #

 

en alweer is mijn saus geschift ... ??

gepost door lborghs op 06/11/2013 18:03 #

 

Heb het gisteren gemaakt en het wat echt superlekker en heel gemakkelijk te maken, echt een aanrader !

gepost door Pili1967 op 30/10/2013 13:38 #

 

Gisteren gemaakt, was superlekker! Zelfs men man die geen visliefhebber is, heeft het met veel smaak opgegeten!
Ik heb echter wel het grootste deel van de gruyère vervangen door emmentaler en slechts een klein laagje gruyère erop gestrooid voor het gratinkorstje.

gepost door Me_JaNe op 29/08/2013 10:21 #

 

De smaak was super goed, maar de saus zag er geschift uit. Heb geen wijn gebruikt, enkel visbouillon. Iemand enig idee vanwaar het schiften komt, en/of hoe ik de saus meer kan binden?

gepost door lborghs op 10/04/2013 17:44 #

 

Heel lekker gerechtje, heb dit de eerste maal klaargemaakt voor bezoek en niets als lof. Heel lekker en heel makkelijk klaar te maken. Smaakt goed af. Een aanrader.

gepost door Sofie_Ey op 20/03/2013 14:51 #

 

heel lekker gerechtje, ook voor niet visliefhebbers! Heb aan de saus ook nog een flinke lepel ketchup toegevoegd en heb light room gebruikt

gepost door culimie op 06/06/2012 13:47 #

 

Ik werd door dit gerecht 'een goede kok' ipv 'een startertje in de keuken' Zéér lekker gerecht! 250 ml room maakt de saus echter wat romiger! Bedankt voor dit super gerechtje!

gepost door TheHeidi op 05/04/2012 10:08 #

 

Om het wat feestelijker te maken, heb ik er een tongrolletje, wat mosseltjes en scampi aan toegevoegd. Ook heel lekker !

gepost door IDUNEC op 03/03/2012 17:05 #

 

Superlekker! Geen grote vis fan maar dit gaat zeer gemakkelijk naar binnen!

gepost door Oilily89 op 11/02/2012 18:23 #

 

Receptje vanmiddag klaargemaakt en zit nu in de oven. De keuken begint toch al lekker te geuren, hopelijk smaakt het straks even goed :-) Heb er wel da marjolein en witte wijn van tussen gelaten. Heb mijn bouillonblokje opgelost in heet water en daarmee de groentjes geblust. Ook heb ik 250 ml room gebruikt ipv 200 ml. Heb er nog een derde vis aan toegevoegd, de doradefilet. Benieuwd naar het resultaat..! :-)

gepost door Anna-Davinia op 02/02/2012 18:02 #

 

zondag gemaakt maar met spinazie erbij en scampi's, was ietwat waterachtig maar de smaak was heel lekker!

gepost door belleke1985 op 30/01/2012 12:09 #

 

heb dit al eens gemaakt en is zeer lekker.Ga nu als kaas oud brugge  gebruiken

gepost door marti 4 op 29/01/2012 12:32 #

 

Als je het recept goed afdekt met huishoudfolie en in de koelkast bewaard tot het de oven ingaat is het heel geschikt om vooraf klaar te maken. Veel kookplezier!

gepost door webmaster libelle-lekker.be op 27/01/2012 11:47 #

 

Kan ik dit de dag ervoor maken om dan op te warmen?

gepost door belleke1985 op 27/01/2012 10:56 #

 

Wij lusten geen kaas, dus voor ons ook niet  nodig!
Ik heb dit gerecht gemaakt als één van de hapjes op een walking dinner! Heeft zeer veel succes gehad!

gepost door bertranske op 20/01/2012 12:23 #

 

makkelijk om op voorhand te bereiden en pas in de oven plaatsen als je bezoek er is

gepost door croky1 op 17/01/2012 14:32 #

 

Kan ik dit gerecht ook eerder klaarmaken, en later opwarmen ? Zo ja, hoe en hoe lang ?  Lijkt me superlekker voor het nieuwjaarseten met onze vriendengroep !!!!

gepost door liekieleijssen op 09/01/2012 15:14 #

 

Net gedaan met eten en mijn moeilijke eters hebben alles opgegeten, dus zeker voor herhaling vatbaar

gepost door lorenapenning op 10/12/2011 19:15 #

 

Super gemakkelijk en lekker gerechtje. Voor mij hoefde het kaaskorstje ook niet maar mijn man vond dit dan weer heel lekker. Het doet m'n zoon ook groenten eten zonder geklaag, Yes!!!

gepost door sIngske op 27/11/2011 19:01 #

 

Ik heb dit gerechtje net in de oven gezet, het ziet er in iedergeval lekker uit!!!

gepost door sIngske op 27/11/2011 18:07 #

 

Ik heb het ondertussen ook al een paar keer gemaakt en het was telkens smullen. Super lekker!

gepost door Nouck op 27/06/2011 17:29 #

 

Dit wordt hier zéker nog gemaakt, écht lekker!

gepost door ideevous op 13/03/2011 10:51 #

 

heb dit vorige week klaar gemaakt.
was een groot succes ! ik heb er echter geen marjolein aan toegevoegd, die smaak hebben mijn huisgenoten niet zo heel graag. 't is zéker voor herhaling vatbaar !

gepost door tikkenei op 04/03/2011 14:38 #

 

Heb het receptje ook gemaakt en mijn man en ik vonden het heel lekker, alleen de kaas hoeft er voor ons niet bij.

gepost door Christel1851 op 22/02/2011 17:07 #

 

Vandaag uitgeprobeerd en het was heel lekker,heb er ook nog een paar scampi aantoegevoegd

gepost door grondsmokske op 18/02/2011 21:16 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten

 

Vergeten groentjes op de Joya

teaser

Een handige mini-barbecue om overal mee te nemen. Op gezellige lentepicknicks, tuinfeestjes en onverwachte uitstapjes. Dát is de Joya. Deze tafelbarbecue is jouw handlanger deze lente en zomer.

Schrijf je nu in voor een gratis test!

Libelle-Lekker & Barbecook