Recept

Lamsschenkel op z'n zuiders

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Om van te smullen

bereiding
  1. 1

    Rits de rozemarijnnaaldjes en tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng ze met 4 el olijfolie, peper en zout en wrijf er de schenkels mee in. Laat ze 2 uur marineren in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180° C. Pel en hak de knoflook.

  3. 3

    Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg er de schenkels in, samen met de knoflook en de citrusschillen. Schenk er de marinade bij en zet in de oven. Laat 1 uur garen en bedruppel geregeld met het braadvocht.

  4. 4

    Snij de selder in boogjes, laat de olijven uitlekken. Meng ze met de tomaten en doe alles bij in de ovenschaal. Overgiet met witte wijn en bouillon. Laat nog 1 uur verder garen in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsschenkel op z'n zuiders

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!