Recept

Wortelcake met pecannoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een fris laagje glazuur van roomkaas en citroen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Rasp de wortelen fijn. Hou wat pecannoten apart voor de afwerking en stamp de rest fijn in een vijzel. Splits de eieren.

  2. 2

    Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Klop daar met een garde de notenolie, de geraspte wortelen en de gestampte pecannoten door.

  3. 3

    Zeef de bloem samen met het bakpoeder, het kaneelpoeder en het zout in een aparte kom. Roer het mengsel door de wortelmix. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het deeg.

  4. 4

    Spreid het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet 45 minuten in de warme oven. Ontvorm de cake op een rooster en laat afkoelen.

  5. 5

    Meng de roomkaas, de boter, de poedersuiker en het citroensap. Verdeel de cake in vierkantjes. Bestrijk ze met de roomkaas. Werk af met pecannoten en wat geraspte wortel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelcake met pecannoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!