Recept

Kerststronk met chocoladevulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zin in een authentiek kerstdessert? Deze bûche of kerststronk voldoet helemaal aan je wensen!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C.

  2. 2

    Splits de eieren en klop de eidooiers met de fijne suiker stevig op tot het mengsel bleek en schuimig wordt (ongeveer 5 minuten met de mixer). Zeef de bloem en het maïszetmeel boven het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijg met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag, tot je een homogeen beslag verkrijgt.

  3. 3

    Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er het deeg over. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is.

  4. 4

    Haal de biscuit uit de oven en stort 'm op een licht bevochtigde, met suiker bestrooide schone theedoek. Verwijder voorzichtig het bakpapier. Rol het gebak samen met de theedoek op en laat enkele minuten rusten in de theedoek.

  5. 5

    Maak nu de vulling: laat de chocolade met de boter smelten, au bain-marie of in de microgolfoven. Laat een beetje afkoelen. Klop de room lobbig en spatel hem met de suiker en het vanille-extract voorzichtig door de chocolade tot een glad en romig mengsel.

  6. 6

    Rol het afgekoelde gebak voorzichtig weer uit en bestrijk het met twee derden van de botercrème. Rol het gebak weer op (deze keer zonder theedoek) en snij een klein stukje van de kerststronk af. Plak het met wat vulling bovenop de kerststronk. Bestrijk de buche met de rest van de crème en maak er met een lijmkam ribbels in. Versier met chocoladeschilfers en decoratie. Bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerststronk met chocoladevulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!