Kerststronk met chocoladevulling

Kerststronk met chocoladevulling
(23)

Authentiek kerstdessert

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 6 personen

  • eieren
  • g chocolade, pure
  • g chocolade, pure (schilfers, voor de afwerking)
  • g maïszetmeel
  • g bloem
  • kl bakpoeder
  • g fijne suiker
  • g poedersuiker
  • dl slagroom
  • kl vanille-extract
  • g zachte boter
  • snuifje zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C.

2

Splits de eieren en klop de eidooiers met de fijne suiker stevig op tot het mengsel bleek en schuimig wordt (ongeveer 5 minuten met de mixer).

3

Zeef de bloem en het maïszetmeel boven het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijg met een snuifje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag, tot je een homogeen deeg verkrijgt.

4

Leg een vel bakpapier in een bakblik en verdeel er het deeg over. Bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is.

5

Haal de biscuit uit de oven en stort 'm op een licht bevochtigde, met suiker bestrooide schone theedoek. Verwijder voorzichtig het bakpapier. Rol het gebak samen met de theedoek op en laat enkele minuten rusten in de theedoek.

6

Maak nu de vulling: laat de chocolade met de boter smelten, au bain marie of in de microgolfoven. Laat een beetje afkoelen.

7

Klop de room lobbig en spatel hem met de suiker en het vanille-extract voorzichtig door de chocolade tot een glad en romig mengsel.

8

Rol het afgekoelde gebak voorzichtig weer uit en bestrijk het met twee derde van de botercrème. Rol het gebak weer op (deze keer zonder theedoek) en snij een klein stukje van de kerststronk af. Plak het met wat vulling bovenop de kerststronk.

9

Bestrijk de buche met de rest van de crème en maak er met een lijmkam ribbels in. Versier met chocoladeschilfers en decoratie. Bestrooi met poedersuiker.

Verwante recepten

Er zijn 3 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Heel lekker receptje - al heb het niet tot in de puntjes gevolgd. 250 g boter leek me wat te veel van het goede. Heb slechts 50 gram gebruikt, maar wel een blaadje gelatine toegevoegd aan het chocolademengsel.

gepost door visje1982 op 02/01/2012 15:02 #

 

die 300g poedersuiker is da voor bij de chocolade??

gepost door mieke_nick op 16/12/2011 13:09 #

 

gegarandeers succes, heb het zelf al een paar keer gemaakt, steeds met lovende commentaar!

gepost door dientje op 09/12/2011 18:43 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten