Stoofvlees met mosterd en bier

(75)

Oervlaamse karbonade

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • sneetjes bruin brood
  • g rundstoofvlees
  • uien
  • boter
  • el mosterd
  • flesje donkerbruin bier (33 cl)
  • dl vleesbouillon
  • blaadjes laurier
  • takjes tijm
  • kruidnagels
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Verhit boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Schep het uit de pan en zet even opzij.
2
Fruit in dezelfde pan de ui in wat extra boter. Doe er het vlees weer bij en de laurier. Kruid met peper en zout.
3
Overgiet met het bier en leg er de besmeerde boterhammen in. Laat 2 à 3 uur heel zachtjes stoven, tot het vlees goed mals is. Serveer met verse frietjes of een boterham.

Super met frietjes maar aardappelen of rijst kunnen natuurlijk ook

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Voor het eerst in mijn leven stoofvlees gemaakt , en dit recept gekozen. Super lekker!

gepost door Djie Tie op 25/12/2013 00:16 #

 

heel lekker!!!

gepost door claudiavangestel op 08/04/2013 12:27 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?