Stoofvlees met mosterd en bier

(85)

Oervlaamse karbonade

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • sneetjes bruin brood
  • g rundstoofvlees
  • uien
  • boter
  • el mosterd
  • flesje donkerbruin bier (33 cl)
  • dl vleesbouillon
  • blaadjes laurier
  • takjes tijm
  • kruidnagels
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Verhit boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht. Schep het uit de pan en zet even opzij.
2
Fruit in dezelfde pan de ui in wat extra boter. Doe er het vlees weer bij en de laurier. Kruid met peper en zout.
3
Overgiet met het bier en leg er de besmeerde boterhammen in. Laat 2 à 3 uur heel zachtjes stoven, tot het vlees goed mals is. Serveer met verse frietjes of een boterham.

Super met frietjes maar aardappelen of rijst kunnen natuurlijk ook

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Voor het eerst in mijn leven stoofvlees gemaakt , en dit recept gekozen. Super lekker!

gepost door Djie Tie op 25/12/2013 00:16 #

 

heel lekker!!!

gepost door claudiavangestel op 08/04/2013 12:27 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x kip op de barbecue

VLAM

Deze heerlijke stukjes kip zijn er gloeiend bij… Zalige zomerkost!

Ontdek snel de lekker receptjes met kip!

Libelle-Lekker & VLAM