Vispannetje met zalm en kabeljauw

Vispannetje met zalm en kabeljauw
(12)

Lekkers uit de zee

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 2 personen

  • zalmfilets (elk 100 g)
  • kabeljauwfilets (elk 100 g)
  • scampi's
  • rode paprika
  • groene paprika
  • venkel
  • ui
  • borrelglaasje pernod
  • l visfond
  • kl olijfolie
  • teentjes knoflook
  • dille
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de scampi's van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal.

Snij de venkel in reepjes. Pel de ui en snij fijn. Snij de paprika in stukjes. Pel en hak de knoflookteentjes.

2

Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de paprika's, de venkel en de knoflook bij. Roerbak 1 minuut.

3

Blus met de visfumet. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten zacht koken, tot de groenten beetgaar zijn.

4

Doe er de room en de pernod bij. Breng weer tot tegen de kook aan. Kruid met peper en zout.

5

Leg er de gekruide zalm en de gekruide kabeljauw bij. Laat 4 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Doe er de scampi's bij. Laat nog 2 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot ze dieproze en dus gaar zijn.

6

Werk af met verse dile. Serveer goed heet, met rijst, aardappelen of brood.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

1 liter visfond ?? Hoeveel room ?

gepost door pukkelpop op 19/10/2012 15:06 #

 
 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?