Vispannetje met zalm en kabeljauw

Vispannetje met zalm en kabeljauw
(11)

Lekkers uit de zee

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 2 personen

  • zalmfilets (elk 100 g)
  • kabeljauwfilets (elk 100 g)
  • scampi's
  • rode paprika
  • groene paprika
  • venkel
  • ui
  • borrelglaasje pernod
  • l visfond
  • kl olijfolie
  • teentjes knoflook
  • dille
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij de scampi's van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal.

Snij de venkel in reepjes. Pel de ui en snij fijn. Snij de paprika in stukjes. Pel en hak de knoflookteentjes.

2

Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de paprika's, de venkel en de knoflook bij. Roerbak 1 minuut.

3

Blus met de visfumet. Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten zacht koken, tot de groenten beetgaar zijn.

4

Doe er de room en de pernod bij. Breng weer tot tegen de kook aan. Kruid met peper en zout.

5

Leg er de gekruide zalm en de gekruide kabeljauw bij. Laat 4 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Doe er de scampi's bij. Laat nog 2 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot ze dieproze en dus gaar zijn.

6

Werk af met verse dile. Serveer goed heet, met rijst, aardappelen of brood.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

1 liter visfond ?? Hoeveel room ?

gepost door pukkelpop op 19/10/2012 15:06 #

 
 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?