Oosterse gehaktballetjes

Oosterse gehaktballetjes
(6)

De oosterse variant van onze balletjes in tomatensaus

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • g glasnoedels
  • kg gemengd gehakt
  • appels (granny smith, geschild en geraspt)
  • limoen (geraspt)
  • lente-uien (1 in ringetjes, 1 in fijne reepjes)
  • ei
  • boter (of olie)
  • el zoete chilisaus
  • el vissaus
  • dl runderbouillon
  • teentjes knoflook (uitgeperst)
  • stuk gember (4cm, geraspt)
  • el koriander (gehakt)
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Schil de appels en rasp ze. Snij 1 lente-ui in ringetjes en 1 lente-ui in fijne reepjes. Pers 2 teentjes knoflook uit. Rasp het stuk gember en de limoen.

2
Meng in een grote kom het gehakt met het ei, de geraspte appels, lente-ui, knoflook en gember. Voeg de limoenrasp, koriander en de vissaus toe, kruid met peper en zout en meng tot een samenhangend geheel.
3
Vorm met natte handen kleine balletjes en bak ze rondom bruin in wat boter of olie. Haal de balletjes uit de pan en hou ze warm.
4

Blus het aanbaksel met de bouillon, voeg de chilisaus toe en laat even inkoken. Leg de balletjes terug in de pan en laat ze even doorwarmen in de saus. Serveer meteen, met glasnoedels of rijst.

Verwante recepten

Er zijn 2 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Vandaag gemaak heel lekker , alleen mis ik groentjes

gepost door jelije op 16/01/2015 17:04 #

 

onwijs lekker. Ik maak het met eiermie én ik voeg paneermeel aan het gehaktmengsel toe, want anders kan je er echt geen balletjes van draaien.

gepost door paskal op 12/12/2013 20:46 #

 
 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! februari

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Pasta, that's amore
  • Verleidelijke chocolade
  • Frivool met fruit
  • Machofood
  • 64 februarirecepten
  • Koken met Donna Hay
  • Onweerstaanbaar gebak met 'andere' suiker
  • Over oesters en andere libidoboosters

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?