Snelle appeltaart

Snelle appeltaart
(32)

Ideaal bij onverwacht bezoek

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • appels
  • eieren (1 voor het deeg en 1 voor het suikerlaagje)
  • el suiker (4 voor het deeg, 2 voor het suikerlaagje)
  • zakjes vanillesuiker
  • g zelfrijzende bloem
  • g boter
  • el melk
  • el olie

Bereidingswijze

1
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Meng in een kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, het ei, de lepels melk en olie tot een glad deeg. Vet een platte taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje open met een spatel want het lijkt misschien plakkerig, maar dit komt goed.
3
Schil de appelen, verwijder het klokhuis, snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in een rondje op de taart.
4
Smelt de boter in een pannetje met de suiker. Neem van het vuur als de suiker en boter gesmolten zijn, let op dat de boter niet te heet is geworden.
5
Doe er het ei bij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de taart en bak de taart gedurende 20 à 25 minuten.

Verwante recepten

Er zijn 6 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Net uitgeprobeerd! Ik heb de taart 35 minuten in de oven laten staan en het deeg was nog steeds niet helemaal gaar. Ik denk dat ik volgende keer mijn oven een paar graden hoger zet. Het was wel een heel lekkere taart!

gepost door 1991 op 01/10/2013 15:17 #

 

leuk vlug en supermakkelijk receptje dat ook nog eens ongelooflijk lekker was, was op een paar minuten op, en mijn kids vroegen of ik er voortaan 2 van kon maken ;-)

gepost door maroje op 01/12/2011 11:14 #

 

voor patisserie wordt alles afgewogen, dus die eetlepels..... dat is gelijk gokken, het KAN lukken, maar meestal niet!!!

gepost door ambrosius101 op 25/11/2011 16:10 #

 

Je kan bakpoeder toevoegen,dan ga je deeg ook een beetje rijzen.
Veel succes met het bakken

gepost door gouwietje op 30/04/2011 17:50 #

 

Vraagje.

Ik woon in Oldenburg (Duitsland) nergens is hier zelfrijzende bloem te verkrijgen. Wie kan ik dat probleempje oplossen. Alvast hartelijk bedankt.

gepost door escofier op 30/04/2011 08:26 #

 

Mijn taartje zag er beter uit dan deze op de foto :) Ik heb wel wat meer melk en olie moeten toevoegen voor het deeg, met de opgegeven hoeveelheden kon ik geen glad deegje bekomen. Makkelijk en lekker, want na een half uurke was het hier al op!

gepost door supermama op 26/12/2010 16:45 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten