Recept

Chocoladesurprise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassend dessert

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150° C. Breng voor de ganache de melk en de room met de suikerstroop en de chocolade tot tegen de kook aan; zeker niet laten koken! Roer glad. Roer er de boter door tot die smelt.

  2. 2

    Schenk in een grote, ondiepe schaal en laat op z’n minst 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Klop voor het beslag de eieren wit-schuimig met de suiker. Laat de boter en de chocolade smelten op een zacht vuur. Laat een beetje afkoelen. Giet in een straaltje bij het ei-suikermengsel en roer goed glad.

  4. 4

    Voeg er de gezeefde bloem en het cacaopoeder aan toe. Bewerk tot een glad beslag. Vet kleine, diepe bakvormpjes in met boter en bestuif de bodem lichtjes met cacaopoeder

  5. 5

    Snij de ijskoude ganache in blokjes. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Leg in elke vormpje een of twee blokjes ganache. Dek af met de rest van het beslag. Bak 15 minuten in het midden van de goed voorverwarmde oven. Ontvorm de taartjes en serveer ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladesurprise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!