Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop
(13)

Deze siroop is heerlijk op pannenkoeken, roomijs en yoghurt

Tijd:http://www.libelle-lekker.be/recepten/zoeken
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • vlierbloesemschermen (een grote hoeveelheid)
  • citroenen
  • water
  • suiker

Bereidingswijze

1

Schil de citroenen en snij ze in schijfjes. Doe afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes in een glazen of stenen kom. Giet er water op tot alles onderstaat. Dek af en laat 24 uur staan op een warme plek.

2

Giet het mengsel door een doek. Druk de bloemen en de citroenen goed uit.

3

Meet daarna de vloeistof af en reken per dl vocht 100 g suiker.

4

Breng het vocht met de suiker aan de kook, neem van het vuur als alles gaat borrelen. Schep het schuim af.

5

Vul goed afsluitbare flessen of potjes met de vlierbloesemsiroop.

Aangelengd met spuitwater of witte wijn wordt dit een heerlijk drankje

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?