Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop
(13)

Deze siroop is heerlijk op pannenkoeken, roomijs en yoghurt

Tijd:http://www.libelle-lekker.be/recepten/zoeken
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • vlierbloesemschermen (een grote hoeveelheid)
  • citroenen
  • water
  • suiker

Bereidingswijze

1

Schil de citroenen en snij ze in schijfjes. Doe afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes in een glazen of stenen kom. Giet er water op tot alles onderstaat. Dek af en laat 24 uur staan op een warme plek.

2

Giet het mengsel door een doek. Druk de bloemen en de citroenen goed uit.

3

Meet daarna de vloeistof af en reken per dl vocht 100 g suiker.

4

Breng het vocht met de suiker aan de kook, neem van het vuur als alles gaat borrelen. Schep het schuim af.

5

Vul goed afsluitbare flessen of potjes met de vlierbloesemsiroop.

Aangelengd met spuitwater of witte wijn wordt dit een heerlijk drankje

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?