Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop
(13)

Deze siroop is heerlijk op pannenkoeken, roomijs en yoghurt

Tijd:http://www.libelle-lekker.be/recepten/zoeken
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • vlierbloesemschermen (een grote hoeveelheid)
  • citroenen
  • water
  • suiker

Bereidingswijze

1

Schil de citroenen en snij ze in schijfjes. Doe afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes in een glazen of stenen kom. Giet er water op tot alles onderstaat. Dek af en laat 24 uur staan op een warme plek.

2

Giet het mengsel door een doek. Druk de bloemen en de citroenen goed uit.

3

Meet daarna de vloeistof af en reken per dl vocht 100 g suiker.

4

Breng het vocht met de suiker aan de kook, neem van het vuur als alles gaat borrelen. Schep het schuim af.

5

Vul goed afsluitbare flessen of potjes met de vlierbloesemsiroop.

Aangelengd met spuitwater of witte wijn wordt dit een heerlijk drankje

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! Mei

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Zomerse steak met een zuiderse twist
     
  • Bloemkool: in couscous of pannenkoekjes of...
     
  • Paleo: dé eettrend
     
  • De keuken van chef Ottolenghi: simpel en vol aroma's
     
  • De smaak van vakantie: tapas, mezze, homemade foccacia

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?