Appel - & Vlierbloesemgelei

Appel - & Vlierbloesemgelei
(3)

Geniet wekenlang van deze heerlijke bloemengelei

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Ingrediënten
  • vlierbloesemschermen (groot)
  • kg moesappels
  • el citroensap
  • l water
  • kg suiker
Bereidingswijze
1

Was de appels en snij ze in stukjes, met schil en klokhuis. Breng aan de kook in een pan met het water en laat een halfuurtje zachtjes sudderen. Zeef door een doek en laat 1 dag uitlekken. Niet uitpersen!

2

Voeg de volgende dag per 600 ml sap 450 g suiker toe. Doe in een pan, samen met de in een lapje kaasdoek gebonden vlierbloesem. Breng aan de kook, en haal de bloesem eruit als de gelei voldoende is gearomatiseerd (na een minuut of vijf).

3

Laat nog zo'n 20 minuten doorkoken, of tot een druppel gelei snel opstijft. Schuim de gelei af en voeg het citroensap toe. Giet in potjes.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten

 

Vergeten groentjes op de Joya

teaser

Een handige mini-barbecue om overal mee te nemen. Op gezellige lentepicknicks, tuinfeestjes en onverwachte uitstapjes. Dát is de Joya. Deze tafelbarbecue is jouw handlanger deze lente en zomer.

Schrijf je nu in voor een gratis test!

Libelle-Lekker & Barbecook