Appel - & Vlierbloesemgelei

Appel - & Vlierbloesemgelei
(3)

Geniet wekenlang van deze heerlijke bloemengelei

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • vlierbloesemschermen (groot)
  • kg moesappels
  • el citroensap
  • l water
  • kg suiker

Bereidingswijze

1

Was de appels en snij ze in stukjes, met schil en klokhuis. Breng aan de kook in een pan met het water en laat een halfuurtje zachtjes sudderen. Zeef door een doek en laat 1 dag uitlekken. Niet uitpersen!

2

Voeg de volgende dag per 600 ml sap 450 g suiker toe. Doe in een pan, samen met de in een lapje kaasdoek gebonden vlierbloesem. Breng aan de kook, en haal de bloesem eruit als de gelei voldoende is gearomatiseerd (na een minuut of vijf).

3

Laat nog zo'n 20 minuten doorkoken, of tot een druppel gelei snel opstijft. Schuim de gelei af en voeg het citroensap toe. Giet in potjes.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?