Recept

Kalkoenrollade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Complimentjes krijg je gegarandeerd met dit gebraad!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui. Snij de selderij fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de walnoten grof.

  2. 2

    Fruit de ui in boter. Voeg de selder toe en laat 5 minuten stoven zonder te kleuren. Doe er de appelblokjes, noten, tijm en salie bij. Kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten garen onder deksel. Laat afkoelen.

  3. 3

    Verkruimel het brood. Strooi het op een bakplaat en laat drogen in de op 125° C voorverwarmde oven. Schep om tot het droog is, maar niet geroosterd. Schep het door het appelmengsel. Schenk er kippenbouillon en appelsap bij tot je een mooie structuur krijgt: je hebt niet noodzakelijk al het vocht nodig.

  4. 4

    Leg de kalkoenfilet op het werkvlak en snij de filet open.

  5. 5

    Verdeel de vulling over het midden van de kalkoenfilet en vouw dicht. Bind vast met keukentouw.

  6. 6

    Kruid het vlees rondom met peper en zout. Stop de laurier en de blaadjes salie tussen het keukentouw.

  7. 7

    Leg de gevulde kalkoenfilet in een beboterde ovenschotel met wat extra vlokjes boter erop. Zet 35 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Heb je een kerntemperatuurmeter? Gaar het vlees dan tot het in de kern 65° C warm is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!