Kalkoenrollade

Kalkoenrollade
(23)

Complimentjes krijg je hiermee gegarandeerd

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget
Personen:  
Ingrediënten voor 6 personen
  • g broodkruim (bruin of wit)
  • kg kalkoenfilet
  • appel (jonagold)
  • stengel selder (fijngesneden)
  • ui (gesnipperd)
  • g walnoten (grof gehakt)
  • el boter
  • dl room
  • ml appelsap
  • dl kippenbouillon (voor de kalkoen)
  • ml kippenbouillon (voor de vulling)
  • blaadjes laurier
  • blaadjes salie
  • kl salie, gedroogde (fijngewreven)
  • kl tijm, gedroogde
  • peper
  • zout
Bereidingswijze
1
Voorbereiding:

Snipper de ui. Snij de selderij fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de walnoten grof.

2

Fruit de ui in boter. Voeg de selder toe en laat 5 minuten stoven zonder te kleuren. Doe er de appelblokjes, noten, tijm en salie bij. Kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten garen onder deksel. Laat afkoelen.

3
Verkruimel het brood. Strooi het op een bakplaat en laat drogen in de op 125° C voorverwarmde oven. Schep om tot het droog is, maar niet geroosterd. Schep het door het appelmengsel. Schenk er kippenbouillon en appelsap bij tot je een mooie structuur krijgt: je hebt niet noodzakelijk al het vocht nodig.
4
Leg de kalkoenfilet op het werkvlak en snij de filet open.
5
Verdeel de vulling over het midden van de kalkoenfilet en vouw dicht. Bind vast met keukentouw.
6
Kruid het vlees rondom met peper en zout. Stop de laurier en de blaadjes salie tussen het keukentouw.
7
Leg de gevulde kalkoenfilet in een beboterde ovenschotel met wat extra vlokjes boter erop. Zet 35 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Heb je een kerntemperatuurmeter? Gaar het vlees dan tot het in de kern 65° C warm is.

Verwante recepten

Er zijn 8 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Wil dit graag voor kerst maken maar welke garnituur van groentjes geef ik hier bij. Dacht aan witloof en boontjes met spek en voor de kids mss appelmoes

gepost door sasje op 18/12/2013 15:11 #

 

Heel lekker, maar de verhoudingen kloppen toch niet hoor.  De vulling is waarschijnlijk voor een hele kalkoen, want voor deze rollade is het veel te veel.

gepost door turbominou op 08/04/2013 08:57 #

 

Dan is het inderdaad een misverstandje! Kan weleens gebeuren met recepten... Graag gedaan hoor :-) we zijn altijd bereid om een recept, ingrediënt of techniek te verduidelijken.

gepost door webmaster libelle-lekker.be op 17/08/2011 13:41 #

 

Dank u wel ik heb de overige vulling in de vriezer gestopt . Ik dacht dat het 500gr gedroogd broodkruim moest zijn en dan is het natuurlijk te veel en heb je te weinig vocht . bedankt voor de reactie

gepost door valerielevi op 17/08/2011 13:37 #

 

Dank je voor je reactie. Broodkruim zou in de oven moeten drogen en op die manier vocht en gewicht verliezen. 500 g vers broodkruim zou moeten kloppen, ofwel 250 g droog paneermeel (maar dat moet je dan ook niet meer drogen in de oven). Als je nog vulling over zou hebben, kan je dat gerust ook invriezen voor een volgende keer! Smakelijk.

gepost door webmaster libelle-lekker.be op 17/08/2011 13:33 #

 

ik heb dit recept vandaag klaargemaakt voor 4 personen het was wel lekker maar ik denk dat de verhoudingen niet kloppen ik had heel veel vulling over en dat is spijtig .De broodkruim bijvoorbeeld 500 gr voor 6 personen dat is heel veel ik denk niet dat dit juist is .

gepost door valerielevi op 14/08/2011 14:17 #

 

Je kan hier een klassieke jagersaus of pepersaus bij maken, of je kan het volgende doen: het vet uit de braadslede gieten, de pan deglaceren met wat cognac, bouillon of witte wijn en er dan wat room door roeren.
Je kiest zelf wat jou het lekkerste lijkt :-) Veel kookplezier!

gepost door webmaster libelle-lekker.be op 23/03/2011 10:33 #

 

welke saus serveer je hierbij?

gepost door rientje10 op 21/03/2011 16:44 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten

 

Vergeten groentjes op de Joya

teaser

Een handige mini-barbecue om overal mee te nemen. Op gezellige lentepicknicks, tuinfeestjes en onverwachte uitstapjes. Dát is de Joya. Deze tafelbarbecue is jouw handlanger deze lente en zomer.

Schrijf je nu in voor een gratis test!