Champignons met prei in de wok

Champignons met prei in de wok
(8)

Veggie wokgerecht

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • stengels prei
  • g gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, shiitake, bruine en witte champignons)
  • sjalot
  • teentje knoflook
  • g walnoten (grof gehakt)
  • citroen
  • el maïsolie
  • el notenolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij het preiwit in dunne staafjes of ringetjes. Spoel ze en laat ze goed uitlekken. Hak de walnoten grof. Wrijf de paddenstoelen droog schoon. Pel en snipper de sjalotje en de knoflook.

2

Verhit de maïsolie in een wok of diepe braadpan. Fruit de sjalot glazig in de hete olie. Doe er de knoflook, de prei en de paddenstoelen bij. Roerbak 2 minuten op een vrij hoog vuur, of tot de groenten beetgaar zijn.

3

Schenk er de notenolie bij en schep goed om. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

4

Werk af met de walnoten en partjes citroen.

5

Serveer met wilde en/of witte rijst.

Mini tuin maxi effect

Mini tuin maxi effect

Ook als je tuintje erg klein of bijna onbestaande is, kun je het nog mooi vullen met groeiend en bloeiend groen. Het grote geheim: elk miniem vrij plekje benutten, door bijvoorbeeld in de hoogte te werken of planten op te hangen. In dit boek vind je liefst 20 inspirerende, grappige en snel klaar projecten die kleur, focus en een ‘wow’-effect in huis of op je bescheiden buitenplek brengen. Zelfs een piepklein balkonnetje, een trede, een vensterbank of een muur kunnen volstaan! Van potten maak je bijzondere, heel persoonlijke blikvangers, en miniatuurplanten worden zonder veel moeite een tuin in ‘t klein. Laat je inspireren, duik in de wereld van de minituintjes en je zegt nooit meer dat jij geen plaats hebt voor planten!

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?