Champignons met prei in de wok

Champignons met prei in de wok
(8)

Veggie wokgerecht

Tijd:Minder dan 30 minuten
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • stengels prei
  • g gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, shiitake, bruine en witte champignons)
  • sjalot
  • teentje knoflook
  • g walnoten (grof gehakt)
  • citroen
  • el maïsolie
  • el notenolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Snij het preiwit in dunne staafjes of ringetjes. Spoel ze en laat ze goed uitlekken. Hak de walnoten grof. Wrijf de paddenstoelen droog schoon. Pel en snipper de sjalotje en de knoflook.

2

Verhit de maïsolie in een wok of diepe braadpan. Fruit de sjalot glazig in de hete olie. Doe er de knoflook, de prei en de paddenstoelen bij. Roerbak 2 minuten op een vrij hoog vuur, of tot de groenten beetgaar zijn.

3

Schenk er de notenolie bij en schep goed om. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

4

Werk af met de walnoten en partjes citroen.

5

Serveer met wilde en/of witte rijst.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

De Zoete Zonde met Wim Ballieu

Van fruit plukken tot taarten bakken, de culinaire wonderboy Wim Ballieu is gefasineerd door desserts, en deelt die passie graag met jullie. Elke week gaat hij aan de slag met twee bereidingen: een basisrecept én zijn eigen creatieve invulling daarvan. Met altijd hetzelfde resultaat: een fris, smeuïg of krokant toetje waar het hele gezin voor smelt.

Ontdek zijn recepten!

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! maart

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Surprise eitjes
     
  • Bakken als de beste
     
  • Gerechten waar je de eerste zon in proeft
     
  • 64 voorjaarsgerechten
     
  • Zalige zondagse lunch
     
  • Relaxed koken voor veel gasten
     
  • 5 x lam: met kruidenjasje of frisse couscous

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?