Kippensoep

Kippensoep
(15)

Soep op grootmoeders wijze

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Budget

Ingrediënten

  • soepkip
  • wortel
  • prei
  • stengel selder
  • el bloem
  • dl room
  • g boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Spoel de selder, pel de uien en de knoflook, schil de wortel. Snij ze in stukken.

2

Breng 3 liter water aan de kook met de soepkip en de groenten. Laat 2 uur zachtjes sudderen. Schuim ondertussen geregeld af.

3

Haal de kip uit de bouillon en giet de soep door een zeef. Zet in de koelkast tot het vet aan de oppervlakte gestold is en u het eraf kunt scheppen met een schuimspaan.

4

Snij de groenten voor de soep in julienne en fruit in de boter. Roer er de bloem door en laat even sudderen. Giet er de bouillon bij en laat 25 minuten zacht koken.

5

Doe de room bij de soep en breng op smaak met peper en zout.

Allemaal patatjes

Allemaal patatjes

Doordeweeks of feestelijk, aardappelen kunnen echt elke dag. Allemaal patatjes! bevat 66 recepten, waarin alle mogelijke bereidingswijzen aan bod komen: stoven, bakken, grillen, frituren, of goudgeel laten gratineren in de oven. Hun pure smaak proef je als je ze kookt of stoomt, maar ze doen het ook goed in soep, salades, puree of stoemp. Makkelijk en snel, niet duur én gezond: deze patatjes hebben het allemaal.

Verwante recepten

Er is 1 reactie
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Soep heel lekker,maar ik doe er nog wat stukjes van de gekookte kip in.

gepost door kim66 op 04/02/2011 13:45 #

 
 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?