Witloofsoep

Witloofsoep
(44)

Recept voor een romig soepje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Erg makkelijk
Kost:Budget
Ingrediënten
  • aardappelen
  • kg witloof
  • ui
  • l kippenbouillon
  • ml room
  • boter
  • knoflookteentje
  • kruidnagel
  • laurier (blad)
  • peper
  • zout
Bereidingswijze
1
Voorbereiding:

Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de aardappelen in blokjes. Snipper het witloof.

2

Fruit de ui, knoflook, aardappelen en witloof in een klontje boter. Doe er de bouillon, kruidnagel en laurier bij. Laat 25 minuten zachtjes koken.

3

Verwijder de kruiden en mix de soep fijn. Doe ze eventueel nog door een zeef. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de soep over kommetjes en doe er een scheutje room bij. Serveer met de toast met geitenkaas.

Vervang de kippenbouillon door groentebouillon voor de vegetarische versie

Verwante recepten

Er zijn 3 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Heel lekker, vooral met dat beetje room op het laatste erbij!

gepost door Skybird op 11/01/2012 21:44 #

 

ga ik morgen eens maken

gepost door troia op 14/01/2011 16:30 #

 

Zeer lekker soepje!

gepost door charlytje op 13/01/2011 18:49 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

Libelle Shop


Meer producten