Bananentaart

Bananentaart
(19)

Hartige taart waar iedereen storm voor loopt

Tijd:Meer dan 1 uur
Expertise:Iets moeilijker
Kost:Iets duurder
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 8 porties

  • citroenen (sap)
  • bananen
  • g chocoladedecoraties (schilfers)
  • eieren
  • eidooiers
  • eiwitten
  • g suiker
  • g poedersuiker
  • el geleisuiker
  • g bloem
  • el cacaopoeder
  • dl yoghurt
  • el frambozenconfituur
  • blaadjes gelatine
  • dl room
  • dl sinaasappelsap (versgeperst)
  • cl kirsch
  • el olie

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
Taartbodem:

Klop de eieren met de suiker tot een witte massa . Meng de bloem met het cacaopoeder. Meng de bloem en de olie met het eimengsel. Spatel het deeg in een springvorm van 26 cm doorsnee. Bak het deeg 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat een uur afkoelen. Snij de taartbodem in twee schijven. Besprenkel de snijzijden met kirsch en besmeer ze met de frambozenconfituur.

3
Vulling:

Laat de gelatine zwellen in ijskoud water. Plet 3 bananen fijn met een vork en besprenkel met citroensap (bewaar 2 eetlepels sap). Klop de room en de eiwitten apart stijf. Klop de yoghurt met de poedersuiker en de eidooiers los. Smelt de uitgeknepen blaadjes gelatine met 2 eetlepels citroensap in een sauspan. Doe al roerend de gelatine bij het yoghurtmengsel. Spatel eerst de banaan en het eiwit, en daarna de room, door het mengsel.

4

Verdeel de helft van de vulling over een taartbodem. Leg daarop de tweede en bestrijk met de resterende vulling. Zet 2 uur in de koelkast.

5

Snij voor de toplaag 4 bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over de taart. Laat het sinaasappelsap met de geleisuiker tot de helft inkoken. Giet de gelei over de taart. Bestrooi de zijkant met chocoladeschilfers.

Verwante recepten

Er zijn 6 reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

Ik had hetzelfde voor met het deeg... jammer! Nu hopen dat ze opstijft, ze staat in de koelkast...

gepost door EefW op 05/08/2012 17:27 #

 

ik heb deze taart net gemakt, maar viel dik tegen. Het deeg had niets volume, kon dus ook geen 2 parten maken. Ik vond de smaak ook niet wat het moest zijn. Heb thans alles tot op de letter gevolged van het recept.

gepost door epona op 12/12/2011 14:47 #

 

4 bananen voor de toplaag, 3 voor de vulling. Dankjewel voor je opmerking, het recept is intussen aangepast. Veel kookplezier!

gepost door webmaster libelle-lekker.be op 21/02/2011 09:45 #

 

Hoeveel bananen gebruik je precies voor de vulling ?

gepost door Gina16 op 20/02/2011 16:28 #

 

Invriezen zouden we niet aanraden. De vulling en de banaan zouden het waarschijnlijk niet overleven... Snel opeten is de boodschap ;-)

gepost door webmaster libelle-lekker.be op 10/01/2011 10:17 #

 

Best veel werk, maar het resultaat mag er zeker zijn ! Zou je deze taart ook nog kunnen invriezen ?

gepost door -Cathérine- op 07/01/2011 12:23 #

 
 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! september

Deze maand in Libelle Lekker!

  • Samen genieten van onze familiefavorieten
  • Nazomer brunch: homemade granola, gezellige quiche, millefeuille met een eitje
  • Luxe kippetjes in een zalig, zondags jasje
  • 71 september recepten
  • Ontdek onze nieuwe rubrieken: wat eten we vandaag?, de zoete zonde, zo kookt de chef thuis, trend: mugcakes

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?