Pruimenmuffins

Pruimenmuffins
(3)

Hartig tussendoortje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Iets moeilijker
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 12 porties

  • g blauwe pruimen
  • ei
  • g blonde kandijsuiker
  • g bloem
  • kl bakpoeder
  • kl kaneelpoeder
  • dl karnemelk
  • el zonnebloemolie

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Spoel de pruimen. Halveer en ontpit ze. Snij ze in kleine stukjes.

2

Vermeng de gezeefde bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder. Klop het ei los met de karnemelk, de olie en de kandijsuiker. Roer het bloemmengsel door de karnemelk tot een glad deeg.

3

Bekleed een bakblik voor muffins met papieren vormpjes. Vul de vormpjes voor twee derde met deeg. Leg daarop de stukjes pruim.

4

Zet de muffins 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen of serveer ze warm.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?