Pruimenmuffins

Pruimenmuffins
(3)

Hartig tussendoortje

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Iets moeilijker
Kost:Budget
Aantal porties:  

Ingrediënten voor 12 porties

  • g blauwe pruimen
  • ei
  • g blonde kandijsuiker
  • g bloem
  • kl bakpoeder
  • kl kaneelpoeder
  • dl karnemelk
  • el zonnebloemolie

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Spoel de pruimen. Halveer en ontpit ze. Snij ze in kleine stukjes.

2

Vermeng de gezeefde bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder. Klop het ei los met de karnemelk, de olie en de kandijsuiker. Roer het bloemmengsel door de karnemelk tot een glad deeg.

3

Bekleed een bakblik voor muffins met papieren vormpjes. Vul de vormpjes voor twee derde met deeg. Leg daarop de stukjes pruim.

4

Zet de muffins 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen of serveer ze warm.

Allemaal patatjes

Allemaal patatjes

Doordeweeks of feestelijk, aardappelen kunnen echt elke dag. Allemaal patatjes! bevat 66 recepten, waarin alle mogelijke bereidingswijzen aan bod komen: stoven, bakken, grillen, frituren, of goudgeel laten gratineren in de oven. Hun pure smaak proef je als je ze kookt of stoomt, maar ze doen het ook goed in soep, salades, puree of stoemp. Makkelijk en snel, niet duur én gezond: deze patatjes hebben het allemaal.

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Marta's keukenkriebels

Marta Majewska won de eerste Libelle Lekker! foodbloggers contest. Elke maand vertelt ze ons wat lekkerbekken absoluut niet mogen missen.

Ontdek Marta's tips!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?