Recept

Kippenlevertjes met marsalasaus en polenta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sicilianen weten wat lekker is. Een scheutje van hun zoete marsalawijn in een sausje, bijvoorbeeld. Overheerlijk!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalotten. Hak de kruiden fijn. Snij de pancetta in reepjes. Maak de kippenlevertjes goed schoon. 

  2. 2

    Meng de bloem met het zout en wentel er de goed schoongemaakte kippenlevertjes door.

  3. 3

    Verwarm ondertussen 1 el boter en fruit de sjalot glazig. Voeg er de kruiden aan toe.

  4. 4

    Overgiet met de marsala en laat inkoken tot de helft van het volume.

  5. 5

    Voeg er de kippenbouillon aan toe en laat weer tot de helft inkoken.

  6. 6

    Haal de pan van het vuur en doe er de rest van de boter bij. Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de pancetta krokant.

  8. 8

    Serveer de levertjes met polenta en werk af met reepjes pancetta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenlevertjes met marsalasaus en polenta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!