Rosbief

Rosbief
(3)

Vroeger vaste prik op elk familiefeest. Lekker met groentekrans van doperwtjes, jonge worteltjes, sperzieboontjes en bloemkoolroosjes

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kg rosbief
  • g boter
  • g boter, ijskoude (voor de saus)
  • sjalot
  • takje tijm
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pel de sjalot en snipper ze fijn. 

2

Verwarm de oven voor op 300°C.

3

Bestrijk de bodem van een braadslee met de helft van de boter. Leg er het vlees bij. Bestrijk de bovenkant met de rest van de boter. Zet 15 minuten in het midden van de oven.

4

Verlaag de oventemperatuur tot 200°C. Schenk er 2 eetlepels water bij. Zet nog 30 minuten in de oven. Lepel tussendoor (om de 10 minuten) wat braadjus over het vlees.

5

Kruid de rosbief met peper en zout. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.

6

Schenk de braadjus in een steelpannetje. Blus de braadslee met 2 eetlepels water en schraap de aanbaksels goed los. Schenk ook het sausje in het pannetje. Laat 3 minuten stevig doorkoken. Zeef en druk de sjalotsnippers goed uit.

7

Breng het sausje weer aan de kook. Kruid het met peper en zout. Werk het, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

8

Snij de rosbief in fijne plakken. Lepel er wat hete saus over en serveer.

Rosbief moet rosé geserveerd worden, volg de aangegeven braadtijd

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

Serveer Zeeuwse mosselen en je bent weer op vakantie!

Mosselen

Zeeuwse mosselen zijn er al eventjes. Maar nu zijn ze lekkerder dan ooit. Al was het maar omdat ze je meteen doen terugdenken aan de zomer. Ontdek hier weetjes en recepten!

Ga zelf aan de slag!

Libelle-Lekker.be & Zeeuwse Mosselen