Rosbief

Rosbief
(3)

Vroeger vaste prik op elk familiefeest. Lekker met groentekrans van doperwtjes, jonge worteltjes, sperzieboontjes en bloemkoolroosjes

Tijd:Tussen 30 minuten en 1 uur
Expertise:Makkelijk
Kost:Iets duurder
Personen:  

Ingrediënten voor 4 personen

  • kg rosbief
  • g boter
  • g ijskoude boter (voor de saus)
  • sjalot
  • takje tijm
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1
Voorbereiding:

Pel de sjalot en snipper ze fijn. 

2

Verwarm de oven voor op 300°C.

3

Bestrijk de bodem van een braadslee met de helft van de boter. Leg er het vlees bij. Bestrijk de bovenkant met de rest van de boter. Zet 15 minuten in het midden van de oven.

4

Verlaag de oventemperatuur tot 200°C. Schenk er 2 eetlepels water bij. Zet nog 30 minuten in de oven. Lepel tussendoor (om de 10 minuten) wat braadjus over het vlees.

5

Kruid de rosbief met peper en zout. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.

6

Schenk de braadjus in een steelpannetje. Blus de braadslee met 2 eetlepels water en schraap de aanbaksels goed los. Schenk ook het sausje in het pannetje. Laat 3 minuten stevig doorkoken. Zeef en druk de sjalotsnippers goed uit.

7

Breng het sausje weer aan de kook. Kruid het met peper en zout. Werk het, van het vuur af, op met vlokjes ijskoude boter.

8

Snij de rosbief in fijne plakken. Lepel er wat hete saus over en serveer.

Rosbief moet rosé geserveerd worden, volg de aangegeven braadtijd

Verwante recepten

Er zijn nog geen reacties
 

Meld je aan om commentaar te plaatsen.

 

Feestkoken met Ilse

Niets leuker dan al uitkijken naar kerst! Daarom heeft Libelle-chef Ilse drie feestmenu's voor jou samengesteld - van brunch tot diner - met haar succesrecepten. Ontdek hier ook alle kookvideo's van deze gerechten.

13 recepten die nooit mislukken

Deze week in 'Ilse kookt'

Deze week kookt Ilse heerlijke, hartverwarmende recepten. Zoals altijd werkt ze met seizoensgebonden ingrediënten en heeft ze ook voor jouw budget.

Bekijk de recepten en video's

 
Cover van het Libelle Lekker! magazine - Libelle Lekker! december

Deze maand in Libelle Lekker!

  • 27 succestips van feestexperts
  • Happy-2015-brunch
  • Topsuggesties van onze chefs
  • Hemelse hapjes & bubbels
  • Kerstmenu deluxe
  • Droomdesserts die altijd lukken
     

...en meer

Lees digitaal

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Wekelijks de leukste recepten en culinaire nieuwtjes, rechtstreeks in jouw mailbox? Dat kan! Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief. Heb je al een profiel? Log in en pas je nieuwsbriefvoorkeuren aan!

Waar wacht je nog op?

 

3 x feestelijk rundsvlees

VLAM

Mals vlees, recht uit de oven, met een knapperig korstje of een fijne saus: dat is toch het perfécte feestbordje!

Ontdek snel de 3 feestelijk recepten met rundsvlees!

Libelle-Lekker & VLAM

5x grill tips - Win een Cuisinart ontbijtset!

Cuisinart

Snel, gemakkelijk én gezond koken? Met de Griddler Pro XL 5 van Cuisinart is dit eenvoudig! Ontdek snel 5 tips en tricks om te grillen met de Grill/plancha van Cuisinart. Maak daarbovenop ook nog eens kans op een Cuisinart ontbijtset!

Win een Cuisinart ontbijtset!

Publireportage